Er ditt sydenfly innstilt?

TUI Fly Nordics kabinansatte har lagt ned arbeidet, og det rammer særlig Star Tours flyvninger.

Publisert
Sist oppdatert

I dag klokken ni gikk de kabinansatte i TUI Fly Nordic ut i streik.

TUI Fly Nordic er ansvarlig for 33 prosent av Star Tours charterflyvninger, og med streiken vil rundt 800 sydenturister rammes hver dag.

Håper å få sendt alle avgårde

Men daglig leder Jørn Kristiansen beroliger de reisende med at alle skal få komme seg avgårde på ferie.

- Vi har en back up-plan, og er allerede i gang med å hyre inn andre flyselskaper. Vi håper å få sendt alle avgårde, men det kan hende det blir litt andre flytider, sier han til DinSide.

- Vi fikk sendt avgårde det første flyet til Kreta i dag, men det skal gå et nytt klokken syv i kveld, og vi jobber nå for å få ordnet dette. Det er godt mulig at denne flyvningen blir noe forsinket.

I så fall er det rundt 200 sydenturister som må vente noen timer på å komme seg avgårde til Kreta.

De kabinansatte vil ha større bestemmelsesrett over fritiden sin. Foto: TUI Fly Nordic
De kabinansatte vil ha større bestemmelsesrett over fritiden sin. Foto: TUI Fly Nordic Vis mer


For dårlige vilkår

De kabinansatte har gått ut i streik fordi de ikke fikk gjennomslag for sitt krav om en mer forutsigbar fritid. I tillegg mente de at lønnstilbudet fra arbeidsgiver var for dårlig.

De kabinansatte har ingen faste frihelger i løpet av et år, og gjennom sin fagforening, Parat, krever de bedre mulighet til å planlegge aktiviteter med familie og venner noen få helger per år, sier hovedtillitsvalgt for de kabinansatte, Anders Myhrvold, i en pressemelding.

-Vi beklager de følger dette får for passasjerene, sier Myhrvold.

- Ledelsen i TUI Fly Nordic må ta ansvar for den situasjonen som har oppstått, sier forhandlingsleder Guro Løkken i Parat i pressemeldingen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer