Er Djerba den nye sydenfavoritten?

Bare fire timer unna og mye billigere enn på de spanske og greske øyer. Nå vil charterselskapene at Djerba i Tunisia skal bli den nye feriefavoritten.

Hvitt og vakkert på museet Musee de Guellala, et av de mer populære turiststedene på Djerba. Foto: Kim Jansson
Hvitt og vakkert på museet Musee de Guellala, et av de mer populære turiststedene på Djerba. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei av Kreta og Kanari? Nå vil charterselskapene få deg til å reise til andre steder, der solen skinner like sterkt, der strendende er like mange og vakre, og der pengene strekker ekstra langt til.

Velkommen til Djerba i Tunisia!

Både Apollo og Detur har direktereiser til Tunisias største øy, og i år inkluderer også Star Tour reisemålet på menyen. Sistnevnte reiseselskap har stor tro på at Djerba vil lokke til seg nordmenn som er ute etter et sydenreisemål som foreløpig ikke er overfylt av turister.

- De bygger mange nye hoteller der, men foreløpig er det ikke mange turister på Djerba. Så tipset er å reise før turistene kommer for fullt, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Genuint

Det er nettopp det faktumet at Djerba ikke er ødelagt av turister, som er Djerbas beste kort i den harde konkurransen mot de spanske og greske charterfavorittene.

- Djerba er litt som Hellas på 50-tallet; det føltes genuint og annerledes, forklarer Larsen-Vonstett.

Hun har selv reist til andre steder i Tunisia, og mener at turister som ikke har latt seg imponere av hva Tunsia ellers kan tilby, bør utelukke Djerba fullt og helt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer