Er du en flykikker?

Rekorder og publikumssuksesser. Flykunnskapene dine tester du her, både om historiske modeller og nåværende selskaper.

Publisert
Sist oppdatert

De flyr høyt, de flyr fort, de frakter tusener av mennesker og enkelte ganger går de konkurs. Bli med på en flytur gjennom historien - fra verdensrekordholdere i fart og høyde, og mystiske spionfly til spreke lavprisvarianter og amerikanske presidentjetter. Se om du kjenner igjen flymodellene, selskapene og logoene.

Se flyene på nært hold

Mange av de historiske flymodellene og helikopterne er det mulig å få en nærmere kikk på om du besøker et flymuseum eller forsvarsmuseum.

Vi har for eksempel nylig besøkt hangarskipet Intrepid i New York, der flere av modellene i testen er utstilt. Her kan du også se en av de gjenværende Concordemodellene. Mer informasjon på disse sidene.

 • Her kan du oppleve Concorde
 • Er du i USA bør du også få med deg verdens største flymuseum.
 • I Norge er det Norsk Luftfartsmuseum som gjelder. Museet ligger i Bodø. Mer informasjon finner du her. I tillegg kan du besøke Forsvarets Flysamling på Gardermoen, og på hovedflyplassen like ved er det mulig å se mange av de kommersielle flyene og flyselskapene som vi spør etter i testen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer