Er du en hardbarka backpacker?

Har du med deg baconost, førstehjelpsskrin og tropehjelm til Mallorca, eller freser du av gårde på lykke og fromme til Komodo-øyene? Ta DinSide Reises uhøytidelige test og finn ut hvor bereist du egentlig er.

Thailand er en superpopulær destinasjon for backpackere fra hele verden.
Foto: Lene Hallen
Thailand er en superpopulær destinasjon for backpackere fra hele verden.
Foto: Lene Hallen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er egentlig en backpacker? DinSide Reise spurte tidligere i år tre reiseeksperter; sosialantropolog Siri Johnsen, globetrotter Jens A. Riisnæs og travelleren Solveig Busk - om hva som skiller backpackeren fra charterturisten.

Individualister?

- Reisemønsteret er annerledes. Mens en ordinær pakketurist holder seg på ett sted, vil backpackeren se mest mulig. En backpacker har også mer tid, og holder seg sjelden mer en 5- 6 dager på ett sted. Hun tenker: Dette landet kommer jeg aldri tilbake til, derfor må jeg få sett mest mulig, svarte Siri Johnsen.

- Backpackere er individualister i langt større grad enn for eksempel de gamle hippiene som reiste på den oppkjørte hippiruta gjennom Afghanistan og India. De er vår tids dannelsesreisende, svarte NRKs reiserådgiver Riisnæs.

- En backpacker er en ungdom som kun tenker på hvilket dop en bruker på hvilket sted. De har planer om å bli ute ett år, men etter tre måneder sitter de og griner fordi de har festa bort alle pengene, sa Solveig Busk som i over en periode på 14 måneder har reist rundt i store deler av verden.

Meningene om backpackernes virksomhet – eller mangel på sådan – er mange. Likevel: For å kunne kvalifisere til backpackerklassen av reisende bør du både ha holdningene og kunnskapene i orden. Sjekk om du matcher det barske backpackeridealet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer