Er du en skiekspert?

Test deg selv - går det unna i svingene eller er det totalt kladdeføre?

Publisert
Sist oppdatert

Det skrytes gjerne høylydt av at nordmenn er født med både en og to ski på beina. Men er det egentlig slik? Mange milde vintre og flere utenlandsreiser har gjort mange av oss til komplette skiidioter, i den forstand at vi knapt vet foran og bak på en skibinding. Men heldigvis er det mer som kan kalles skikunnskap, enn evnen til å rent fysisk være i stand til å beherske plankene. Her er testen som skiller skieksperten fra resten av bermen. Lykke til!

Vanskelig

Det er ikke bare beinskjøre kvinner og engelskmenn som lar seg skremme av heftige nedoverbakker. I Statistisk Sentralbyrås ferieundersøkelse fra 1999, viser det seg at hele 24 prosent av oss syns det er meget vanskelig å kjøre ned en bratt og litt svingete løype. Heldigvis for skifabrikantene, er det fortsatt 46 prosent som ikke syns dette er noe problem.

Hele 60 prosent av de spurte i denne undersøkelsen hadde imidlertid ikke vært på skitur det siste året. Så kommer du dårlig ut i vår skiekspert-test, kan det være du er i godt selskap.

Se fasit og kommentarer til svarene her.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer