Er du et fjols til fjells?

Stadig flere må reddes ned fra fjellet fordi de overvurderer formen. Ta testen og se hva du kan om fjellvett.

Publisert
Sist oppdatert

Vinterferien er i gang, og tusenvis av nordmenn setter kursen mot fjellet for å gå på ski.

Det meldes om store snømengder i fjellet i Sør-Norge. Det lover jo godt for lange skiturer, men betyr også at faren for snøskred er tilstede.

Værforholdene på fjellet skifter raskt, og det er ikke bare bare å sette ut på langtur.

Ta fjellvettesten lenger ned i artikkelen.

I fjor utførte Røde Kors' Hjelpekors rundt 700 aksjoner, hvorav rundt 260 var søk etter savnede personer, og 200 var aksjoner for å hente ut eller hjelpe folk som var lokaliserte, men som befant seg utenfor allfarvei. Hjelpekorpset ble sendt ut på ti oppdrag i forbindelse med skredulykker.

Nestleder i Hjelpekorpset Lars-Otto Laukvik forteller at det hovedsaklig er tre årsaker til at aksjoner blir igangsatt. Det ene er at folk faller og skader seg, det andre er at folk går seg bort, det tredje er at folk blir utslitte, og må ha hjelp til å komme seg hjem.

Overambisiøse mosjonister

- Vi ser en økende trend der folk går lenger enn de makter. De blir utslitte, og vi må komme og hente dem. Folk går ikke etter evne, som vi sier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer