Er du for tykk?

Er magen din for stor må du betale for to flyseter. Se om det gjelder deg.

Er du for stor for setet må du kjøpe et ekstra, hvis ikke risikerer du å ikke få være med flyet. Foto: Colourbox
Er du for stor for setet må du kjøpe et ekstra, hvis ikke risikerer du å ikke få være med flyet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Air France og KLM har nylig bestemt at personer som er overvektige, og som ikke vil få plass i et vanlig sete, må betale for et ekstra flysete fra 1.februar 2010.

Men hvor går egentlig grensen?

For å unngå tvil har Air France like godt lagt ut målene på sine egne flyseter, og deretter hvilket midjemål du må ha for å få plass i setene deres.

Er du for stor over magen til å få plass må du altså betale ekstra, og her er de tørre fakta:

• Økonomiklasse: Setene er 40-45cm. Maksimalt midjemål på 135cm.• Premium Voyageur: Setene er 47cm. Maksimalt midjemål på 149cm.• Business: Setene er 47cm. Maksimalt midjemål på 149cm.• 1 Klasse: Setene er 50-53cm. Maksimalt midjemål på 200cm.

I tillegg skriver de at midtgangen deres holder et mål på 43cm.

Hva gjør du hvis du er for stor?

Da bør du gå inn på nettsidene deres å sjekke om du må kjøpe et ekstra sete, eller om det er mulig å oppgradere setet ditt. Uansett må du regne med å betale ekstra.

Merk deg at du kan få refundert pengene for det ekstra setet hvis det viser seg at flyet ikke er fullt når det letter. Dette gjelder likevel ikke hvis du har oppgradert billetten din til en annen og mer komfortabel klasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.