Er du helt propell?

Bli flyekspert på ti minutter, eller demonstrer din egen uvitenhet i all stillhet.

Hva brukes dette flyet til? Spørsmål og svar finner du i flytesten.
Hva brukes dette flyet til? Spørsmål og svar finner du i flytesten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På nettet finnes utallige steder egnet kun til fly, flyselskaper og flygningens historie. Alt tyder på at flyinteressen er enorm verden over, og det er ikke underlig at disse maskinene fascinerer. Fra du lærer å brette papirfly i barnehagen, til du selv kanskje sitter bak spakene på et småfly eller et jagerfly, er drømmen om å innta himmelrommet der hos de fleste av oss. Men hva vet du egentlig om flygningens historie, og om de maskinene og selskapene du reiser rundt kloden med? Ta testen, og finn ut.

Gammel drøm

Mennesket har trolig alltid drømt om å kunne fly. Ta for eksempel det greske sagnet om Ikaros, gutten som ville rømme fra Kreta med vinger på ryggen, vinger som var laget av voks som smeltet når Ikaros fløy for nært solen. Historien har gitt oss mange lignende hendelser; Mennesker som konstruerer merkelige apparater som skal ta dem opp i luften, og som styrter til andres latter og ofte også til sin egen fordervelse.

Driftige brødre

Brødrene Orville og Wilbur Wright var de første som tok av i det som ble verdens første vellykkede motorflygning den 17.12.1903. Siden den gang har vi fått helikopter, jetfly, overlydsflygninger og måneferder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer