Er du tøff nok for dette?

Var det ikke nok med maraton i helgen? Her er idretten for ekstremistene iblant oss.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke snakk om en fotballkamp, med 22 menn, og to ganger 45 minutter. Her dreier det som om hardbarka triatleter og de spesielt interesserte. For de fleste av oss holder det å se TV-innslag av triatlonløp, og bli sittende stumme av beundring.

En triatlon er en multisport og innebærer svømming, sykling og løping, med alle varianter i distanser, men alltid i denne rekkefølgen.

Les også: Verdens verste treningsøkt

Ifølge Wikipedia har sporten sitt opphav på Hawaii i 1978, da en liten gruppe marinesoldater kranglet om hvem som var den best trente idrettsmannen. Kommandør John Collins foreslo at den beste måten å bestemme det på var å kombinere svømmekonkurransen Waikiki Rough (3,8 km), deretter sykkelløpet Around Oahu (180 km) og til sist Honolulu maraton på 42,2 km.

Skulle du mot for modning få lyst til å prøve deg på dette, har du en rekke forskjellige å velge mellom. Avisen Telegraph har kåret en topp 20. Her er ti av dem:

En maraton om dagen

For de tøffe

1. Escape From AlcatrazHer er du ikke bare tilskuer av den kjente filmen. Her svømmer rundt 2000 konkurrenter i underkant av to kilometer (km) fra øya Alcatraz til fastlandet. Deretter følger en 30 km sykkeltur og 12 km løpetur rundt i San Francisco.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.