Er han helt idiot?

Farlig dødslek på togskinner.

Bildet viser en ung man bare et brøkdels sekund før toget kommer susende. Skjermdump fra Youtube.com
Bildet viser en ung man bare et brøkdels sekund før toget kommer susende. Skjermdump fra Youtube.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I videoen under kan du se en mann som leker en farlig dødslek på togskinnene. Videoen er del av britiske Network Rails sikkerhetskampanje for å advare folk mot å krysse togskinnene på ulovlig og livsfarlig vis, skriver britiske Telegraph.

Den unge mannen står i midten av togskinnene mens et tog kommer susende i over 80 kilometer i timen. Han hopper til side et brøkdels sekund før toget kommer. Mannen ble senere pågrepet og måtte sone seks måneder i fengsel.

Network Rail har valgt å publisere dette klippet for å vise hvor stor risiko fotgjengere og bilister står foran når de krysser togoverganger. De frykter at det forekommer flere hundre slike tilfeller hver dag - tilfeller der folk leker med døden helt bevisst, og tilfeller der uoppmerksonhet skaper farlige situasjoner.

Uenig i frengangsmåten

Vi kontaktet NSB, som ikke ville kommentere slike såkalte ”jackass”-stunt. I motsetning til Network Rails, er NSB redd for at det vil gi motsatt effekt – at flere folk vil prøve seg på slike stunt selv når de ser videoklippene.

Ann Kristin Endal, informasjonssjef i Jernbaneverket, er enig i at slike videoklipp kan være med på å sette fantasien i sving hos ungdom. Jernbaneverket bruker derfor andre metoder for å forebygge ulovlig ferdsel langs spor:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer