Er hotellanmeldelsen ekte?

Slik avslører du falske hotellanmeldelser.

Dersom du ser overdreven bruk av utropstegn, ord som jeg og vi, samt adjektiver, bør det ringe en bjelle, mener forskerne. Dersom anmelderen stadig refererer til hotellet/feriestedet med sitt fulle navn, og understreker hvem reisefølget var, kan det også tyde på at anmeldelsen ikke er ekte. Foto: Colourbox/TripAdvisor
Dersom du ser overdreven bruk av utropstegn, ord som jeg og vi, samt adjektiver, bør det ringe en bjelle, mener forskerne. Dersom anmelderen stadig refererer til hotellet/feriestedet med sitt fulle navn, og understreker hvem reisefølget var, kan det også tyde på at anmeldelsen ikke er ekte. Foto: Colourbox/TripAdvisor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du gjør lurt i å være skeptisk til brukergenererte anmeldertjenester på nettet. De siste årene har det nemlig blitt avslørt flere feilaktige og falske gjesteanmeldelser, spesielt knyttet til den gigantiske hotellanmeldertjenesten Tripadvisor. I fjor var det faktisk så ille at den britiske hotellnæringen ba EU-kommisjonen om å sikre hoteller mot falske og ødeleggende brukeranmeldelser.

Men nå har forskere utviklet en formel som gjør at de med opp til 90 prosent sikkerhet kan identifisere falske anmeldelser på reisenettsteder som TripAdvisor. Det skriver Telegraph.co.uk

Slik avslører du en falsk anmeldelse

Forskerne har analysert språket til "gjestene" som gir tilbakemelding, og avslører at sleipe hotelleiere bruker bestemte triks for å tiltrekke seg intetanende internettbrukere.

Dersom du ser hyppig bruk av utropstegn, "jeg" og "vi", og overdreven bruk av adjektiver, som for eksempel "veldig" og "egentlig", bør det for eksempel ringe en bjelle.

Og dersom anmelderen stadig refererer til hotellet/feriestedet med sitt fulle navn, og understreker hvem reisefølget var, kan det også være klare tegn på at anmeldelsen er falsk, skal vi tro forskerne fra Cornell University i Amerika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer