Erstatningene til værs

Reiseforsikringsselskapene har utbetalt rekordhøye summer.

INGEN SYDENFERIE: Avbestillinger av ferie som følge av coronapandemien gjør at utbetalingene fra reiseforsikringene er rekordhøye, ifølge ferske tall fra Finans Norge. I løpet av årets første seks måneder ble det utbetalt 1,9 milliarder kroner, 700 millioner kroner mer enn samme periode i fjor. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
INGEN SYDENFERIE: Avbestillinger av ferie som følge av coronapandemien gjør at utbetalingene fra reiseforsikringene er rekordhøye, ifølge ferske tall fra Finans Norge. I løpet av årets første seks måneder ble det utbetalt 1,9 milliarder kroner, 700 millioner kroner mer enn samme periode i fjor. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiseerstatningene er rekordhøye på grunn av de mange avbestillingene knyttet til coronaepidemien, ifølge ferske tall fra Finans Norge.

Etter første halvår er reiseerstatningene på nesten 1,9 milliarder kroner til sammen, hele 700 millioner kroner mer enn etter samme periode i fjor.

Tallene er for første halvår av 2020.

Mest avbestillinger

Ifølge tallene fra Finans Norge, er det avbestillinger som utgjør majoriteten av sakene og utbetalingene:

Avbestillinger utgjør rundt halvparten av sakene.

Reiseforsikringen dekker avbestilling til land eller områder der det er utstedt et offisielt reiseråd. I denne situasjonen med coronapandemien vil det si at forsikringsselskapene dekker avbestilling til land som er utenfor EU/EØS/Schengen - og til landene som er merket med rødt i myndighetenes smittekart.

- Mange har kontaktet forsikringsselskapene for å få erstatning for avlyste og avbrutte reiser, og forsikringsselskapene strekker seg langt for å hjelpe. Avbestillinger står for økningen med nesten fire ganger så mange saker som på samme tidspunkt i fjor, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer