Estland

I den minste og nordligste av de baltiske statene kan du drømme deg tilbake til middelalderen, eller nyte landets mange elver og myrer - bare Finland har mer av disse landskapstypene.

Publisert
Sist oppdatert
Dyreliv i Estland. Foto: Kristina och Johann-Gustav Lend Foto: Kristina och Johann-Gustav Lend
Dyreliv i Estland. Foto: Kristina och Johann-Gustav Lend Foto: Kristina och Johann-Gustav Lend Vis mer


Fakta
Hovedstad: Tallinn
Antall innbyggere: 1,4 millioner
Valuta: Kroon
Språk: Estisk (offisielt), russisk, ukrainsk og finsk
Klima: Fuktig sjøklima spesielt om høsten. Kan være kaldt vinterstid, men mild vår og sommer.

De tidligere baltiske statene har blitt populære reisemål for skandinaver, og Estland står i fremste rekke med sine gode forbindelser til både Sverige og Finland.

Se og gjøre

 1. Tallinn
  Den UNESCO-vernede gamlebyen i Tallinn er en eneste stor severdighet med kirker, brostein og smale gater. Her er det strake veien tilbake til middelalderen.
 2. Rådhuset
  Tallinns rådhus er det eldste i Nord-Europa. Bygningen slik du ser i dag er fra 1402-1404.
 3. Pärnu
  Badeby og spaby ved bredden av Pärnu-elven. Her kan du bade på en tre kilometer lang strand, belønnet med EUs blå flagg for fasiliteter og renhet.
 4. Lahemaa Nasjonalpark
  Landets største nasjonalpark dekker et kystlandskap med myr, skoger, elver, fosser og sjøer. Her lever bjørner, men også minnene fra eldre tiders rikmannsliv. Besøk det restaurerte herskapshuset Palmse fra 1697 som også ligger i parken.
 5. Løkkupler på kirken i Gamlebyen i Tallinn. Foto: Øyvind Blankvandsbråten Foto: Øyvind Blankvandsbråten
  Løkkupler på kirken i Gamlebyen i Tallinn. Foto: Øyvind Blankvandsbråten Foto: Øyvind Blankvandsbråten Vis mer

 6. Blodmat
  Sært for mange, men blodmat er faktisk en nasjonal spesialitet. Blodpølser og blodpannekaker (verevorst og vere pannkoogid) serveres på de fleste estiske restauranter.

Kjøpetips

Som i de øvrige baltiske statene kan du kjøpe rimelig rav og andre billigvarer i kjente og ukjente merkevarianter. Strikketøy er en slager også her. Dessuten skryter mange av det lokale ølet.

Slik reiser du hit

Estonian Air flyr direkte mellom Oslo og Tallinn flere ganger i uken. Dessuten kan du fly med Air Baltic, SAS og Finnair med mellomlandinger. Husk også fergeforbindelsene fra Stockholm, spesielt om du vil ha med bil.

Lenker

 • Visit Estonia
 • Tourism Tallinn
 • Pärnu
 • Laheema
 • Estonian Air, Air Baltic, SAS, Finnair, Silja Line og Tallink.
 • Mer fra DinSide

  I artikkelen Det er ikke hver dag man spiser bjørn … kan du lese mer om Tallinn. Og i reiseguiden kan du se lesernes meninger om Estland.

 • Tilbake til hovedartikkelen
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer