Estland

I den minste og nordligste av de baltiske statene kan du drømme deg tilbake til middelalderen, eller nyte landets mange elver og myrer - bare Finland har mer av disse landskapstypene.

Publisert
Sist oppdatert

FaktaHovedstad: TallinnAntall innbyggere: 1,4 millionerValuta: KroonSpråk: Estisk (offisielt), russisk, ukrainsk og finskKlima: Fuktig sjøklima spesielt om høsten. Kan være kaldt vinterstid, men mild vår og sommer.

De tidligere baltiske statene har blitt populære reisemål for skandinaver, og Estland står i fremste rekke med sine gode forbindelser til både Sverige og Finland.

Se og gjøre

  1. TallinnDen UNESCO-vernede gamlebyen i Tallinn er en eneste stor severdighet med kirker, brostein og smale gater. Her er det strake veien tilbake til middelalderen.
  2. RådhusetTallinns rådhus er det eldste i Nord-Europa. Bygningen slik du ser i dag er fra 1402-1404.
  3. PärnuBadeby og spaby ved bredden av Pärnu-elven. Her kan du bade på en tre kilometer lang strand, belønnet med EUs blå flagg for fasiliteter og renhet.
  4. Lahemaa NasjonalparkLandets største nasjonalpark dekker et kystlandskap med myr, skoger, elver, fosser og sjøer. Her lever bjørner, men også minnene fra eldre tiders rikmannsliv. Besøk det restaurerte herskapshuset Palmse fra 1697 som også ligger i parken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.