Utenlandsreise og reiseforsikring

Et forsikringsselskap åpner opp

Selv om reiserådene står uendret, velger et forsikringsselskap å gjøre reiseforsikringen gyldig.

ÅPNER OPP: Reiseforsikring blir igjen gyldig for kundene, skriver Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If. Foto: Vidar Ruud / NTB
ÅPNER OPP: Reiseforsikring blir igjen gyldig for kundene, skriver Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På fredag holdt regjeringen pressekonferanse om åpningen av trinn to, der ble det klart at det skjer endringer i karantenereglene.

Dinside har vært i kontakt med fire forsikringsselskaper om de nye karantenereglene, og om de gjør noen endringer i tråd med dem - på tross av at reiserådet forlenges til 1. juli.

- Vi baserer oss på reiserådet.

Kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring, Ole Irgens forteller til Dinside at de fortsatt anbefaler folk å vente med å bestille reise, siden Utenriksdepartementet (UD) sine reiseråd ikke er forandret.

- Det er fullt mulig å bestille, men man må vite man gjør. Hvis man bestiller når landet er rødt har man ingen avbestillingsdekning, og hvis man velger å reise til et rødt land har man heller ingen dekning på reisen.

På Tryg Forsikring sin hjemmeside står det at reiseforsikringen hos Tryg gjelder i Norge og i alle land/områder hvor UDs reiseråd er opphevet på avreisetidspunktet. Det er også slik at dersom landet var gult når du reiste, vil reiseforsikringen gjelde, selv om landet blir rødt mens du oppholder deg der.

Avbestilling av reise til utlandet dekkes så lenge UD, ved offisielt reiseråd, fraråder reise på avreisetidspunktet og reisen ble bestilt når landet var merket gult, står det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer