- Et klart terrormål

Britisk etterretning advarer mot Dubai som reisemål, mens UD vil vurdere videre.

Dubai by night.  Foto: Jeff Verfara Foto: Jeff Vergara
Dubai by night. Foto: Jeff Verfara Foto: Jeff Vergara Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MI6, britenes etterretningstjeneste, mener at et terrorangrep på Dubai er uungåelig.

Dubai har i løpet av de siste årene blitt et skikkelig turisthotspot for vestlige turister - og stedet ligger midt i Midt-Østen.

Nå advarer britisk etterretning og britiske myndigheter om at byen er et klart terrormål.

Les også: Her er vi redde for å feriere

Høy terrorfare

Dubai satser alt på å bli Midt-Østens store turistmagnet.
Dubai satser alt på å bli Midt-Østens store turistmagnet. Vis mer
Her ligger Dubai, ved inngangen til Persiabukta. Foto: Google Maps
Her ligger Dubai, ved inngangen til Persiabukta. Foto: Google Maps Vis mer

Joint Terrorism Analysis Centre i London har analysert situasjonen,
og nå har det britiske utenriksdepartementet høynet trusselgraden i De forente arabiske emirater fra "generell" til "høy".

Det er kanskje ikke så overraskende at Dubai er et potensielt terrormål. Hit flokker vestlige turister, og Dubai har omfavnet mye av den vestlige kulturen ved å bygge luksushoteller, shoppingsentre, tillate alkoholservering på restauranter og i nattklubber (alkohol er forbudt for muslimer), i tillegg til at det finnes kristne kirker, buddhistiske og hindusistiske templer i byen.

Les også: USA erklærer Bali som "trygt"

Snart direktefly fra Norge

Dubai er et sterkt voksende reisemål, og også nordmenn har fått øynene opp for emirat-byen. Fra slutten av oktober starter Norwegian direkteflygninger fra Oslo til Dubai.

UD vil ikke advare

I en uttalelse fra det norske utenriksdepartementet, kommer det frem at "vi har ikke endret reiseråd for De forente arabiske emirater. Dette i likhet med de fleste andre land. Dette er imidlertid noe vi har til løpende vurdering både for Emiratene og forsåvidt også for alle andre land."

Ellers henviser Utenriksdepartementet til den norske ambassaden i Dubai sin hjemmeside. Informasjon om sikkerhet i Emiratene finner du på UDs landsider .

Venter angrep "når som helst"

Advarselen fra det britiske utenriksdepartementet sier at angrep kan skje når som helst, og også i områder som frekventeres av utlendinger som bor i byen (såkalte expats) og utenlandske turister.

"Du burde være oppmerksom, spesielt hvis du befinner deg på offentlig sted," advarer det britiske utenriksdepartementet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer