Forsinket bagasje:

- Et mareritt

Måtte vente fem måneder på bagasjen, men nektes erstatning

- MARERITT: En Norwegian-passasjer måtte vente uvanlig lenge på kofferten din. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock/NTB
- MARERITT: En Norwegian-passasjer måtte vente uvanlig lenge på kofferten din. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En flypassasjer som reiste fra Hamburg i Tyskland til Trondheim i juli, var av det uheldige slaget.

Dessverre er det ikke uvanlig at bagasjen kan bli forsinket når man reiser med fly, men for denne passasjeren ble ventetida veldig lang.

Lang ventetid

Hele fem måneder måtte personen vente på bagasjen sin, og da den omsider var levert var den i tillegg skadet, som er grunnlaget for klagen til Transportklagenemnda.

I sin klage skriver den reisende at «det har vært et mareritt å skulle forsøke å få tilbake kofferten». Han anfører at det blant annet ble oppgitt feil informasjon i PIR-rapporten, som skrives i forbindelse med tapt/forsinket bagasje, og at han fikk dårlig kundebehandling.

Reisen fra Hamburg til Tyskland som gikk via Oslo, var 7. juli i fjor, men først 2. desember ble kofferten levert.

«Klager anfører at det var viktige dokumenter og arbeidsutstyr i kofferten, og at han skulle flytte til Berlin, slik at han hadde pakket ned alt han eide», står det i klagen.

Ifølge vedtaket har klager fått dekket påløpte utgifter i forbindelse med forsinkelsen. Han krever videre at kofferten hadde fått en bulk og at reparasjonskostnadene for bulken dekkes av flyselskapet, noe som vil koste 50 euro, snaut 600 kroner med dagens kurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer