Et nytt Europa å boltre seg i

Se hva du bør få med deg i de ti nye EU-landene.

Publisert
Sist oppdatert
Tallinn er i ferd med å bli et populært reisemål for skandinaver. Foto: Øyvind Blankvandsbråten Foto: Øyvind Blankvandsbråten
Tallinn er i ferd med å bli et populært reisemål for skandinaver. Foto: Øyvind Blankvandsbråten Foto: Øyvind Blankvandsbråten Vis mer


Fra 1. mai blir EU ti land større. Noen av disse landene er velkjente for mange av oss, både historisk og som populære reisemål. Men for mange betyr EU-utvidelsen også økt bevissthet om mulighetene for opplevelser i flere av disse landene. Kanskje vil du reise nå, før disse landene blir for eurofiserte?

Estland
I den minste og nordligste av de baltiske statene kan du drømme deg tilbake til middelalderen, eller nyte landets mange elver og myrer - bare Finland har mer av disse landskapstypene.

Latvia
Her kan du se godt bevart jugendstil, og vasse i slott og palasser.

Litauen
Midt i Europa lokker den største av de baltiske statene med en verneverdig hovedstad og en gigantisk sanddyne.

Polen
En gammel kulturnasjon som skryter av sine mange nobelprisvinnere.

Tsjekkia
I sentrum av Sentraleuropa finner du romantiske og dramatiske Tsjekkia. Fra den ekstremt godt bevarte hovedstaden Praha, som stort sett unnslapp bombene under andre verdenskrig, til helsebringende kildevann og velsmakende øl.

Slovakia
Av mange ansett som Tsjekkias loslitte lillebror, men om landet ligger litt etter i adopsjonen av vestlig kultur og økonomi, byr det på helsebringende vann, gudommelig vin, storslagen natur og historiske slott - uten de store køene og uhåndterbare turistmengdene.

Ungarn
Det tidligere østblokklandet er rikt på kunst og kultur, og prisene frister mange budsjetturister til å ta et besøk.

Bled i Slovenia er en ukjent perle for mange av oss. Foto: J. Skok/Slovenia-tourism.si Foto: J. Skok/Slovenia-tourism.si
Bled i Slovenia er en ukjent perle for mange av oss. Foto: J. Skok/Slovenia-tourism.si Foto: J. Skok/Slovenia-tourism.si Vis mer


Slovenia
Landet er blant annet verdenskjent for sitt unike hulelandskap. Det er dessuten billigere enn nabolandene, like vakkert som mer kjente Tsjekkia og har færre turister.

Malta
Malta er beskrevet som et utendørs museum. Legger man til middelhavklima så har man kanskje et middels paradis?

Kypros
Kypros skryter av sitt middelhavsklima, sine kulinariske tradisjoner og sin rike historie. Sol og varme trakk 2,3 millioner turister til det delte landet i fjor.

Fakta er mellom annet hentet fra CIA Factbook, Caplex og Lonely Planet.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer