Et nytt Europa å boltre seg i

Se hva du bør få med deg i de ti nye EU-landene.

Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. mai blir EU ti land større. Noen av disse landene er velkjente for mange av oss, både historisk og som populære reisemål. Men for mange betyr EU-utvidelsen også økt bevissthet om mulighetene for opplevelser i flere av disse landene. Kanskje vil du reise nå, før disse landene blir for eurofiserte?

EstlandI den minste og nordligste av de baltiske statene kan du drømme deg tilbake til middelalderen, eller nyte landets mange elver og myrer - bare Finland har mer av disse landskapstypene.

LatviaHer kan du se godt bevart jugendstil, og vasse i slott og palasser.

LitauenMidt i Europa lokker den største av de baltiske statene med en verneverdig hovedstad og en gigantisk sanddyne.

PolenEn gammel kulturnasjon som skryter av sine mange nobelprisvinnere.

TsjekkiaI sentrum av Sentraleuropa finner du romantiske og dramatiske Tsjekkia. Fra den ekstremt godt bevarte hovedstaden Praha, som stort sett unnslapp bombene under andre verdenskrig, til helsebringende kildevann og velsmakende øl.

SlovakiaAv mange ansett som Tsjekkias loslitte lillebror, men om landet ligger litt etter i adopsjonen av vestlig kultur og økonomi, byr det på helsebringende vann, gudommelig vin, storslagen natur og historiske slott - uten de store køene og uhåndterbare turistmengdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.