EU har svartelistet nesten 100 flyselskaper

Brussel (NTB-Reuters): Nærmere 100 flyselskaper - i det vesentlige fra Afrika - er svartelistet av EU-kommisjonen. Selskapenes muligheter for fremtidig flyging på Europa henger i en meget tynn tråd.

Publisert
Sist oppdatert

Av de nærmere 100 selskapene hører 50 hjemme i Kongo, 13 i Sierra Leone, 11 i Ekvatorial. Guinea, seks i Swaziland og tre i Liberia. Det dreier seg om både passasjer- og fraktselskaper.

Thailands Phuket Airlines er også på listen sammen med selskaper fra Kasakhstan, Afghanistan og Nord-Korea. Listen inneholder få selskaper som brukes av feriereisende fra Europa.

Svartelistingen baserer seg på kriterier som dårlig vedlikehold av fly, at selskapene ikke klarer å løse problemer etter inspeksjoner, og at selskapene har liten kontakt med lokale flymyndigheter. Listen vil bli oppdatert minst hver tredje måned.

Alle flyselskapene vil få anledning til å uttale seg om svartelistingen, og de vil bli tatt ut av listen når de tilfredsstiller kommisjonens standard, uttaler EU-kommisjonen.

Her kan du se den

Svartelisten vil bli gjort tilgjengelig for offentligheten. Du skal kunne finne den på nettsidene til EU-kommisjonen, hos European Aviation Safety Agency og hos de nasjonale luftfartsmyndighetene.

På nett:Listen, spørsmål og svar på EUs nettsiderLuftfartstilsynet i Norge

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer