EU kan stoppe Ryanair

EU-kommisjonen vurderer om lavprisflyselskaper skal få subsidiert flyplasstilgang.

Publisert
Sist oppdatert

EU-kommisjonen kan sette en stopper for Ryanair og andre lavprisselskapers lønnsomme driftsmetoder. Kommisjonen vurderer i høst hvor mye statlig støtte små offentlige flyplasser kan yte lavprisselskapene, og undersøker forholdene rundt mulig ureglementert subsidiering av Ryanair fra belgiske myndigheter og Charleroi flyplass. (Charleroi er en av Ryanairs nøkkelflyplasser i Europa.)

Skroll ned for mer.EU må vurdere om skattefritak og andre offentlige midler som Ryanair mottar er akseptable, eller om de må sees på som ulovlig statlig støtte. Medlemmer av kommisjonen sier til den britiske avisen Guardian, at de vil ta sin avgjørelse senest i løpet av november.

Ryanair argumenterer med at tilbudene fra små flyplasser er åpne for alle selskaper, mens medlemmer av kommisjonen hevder at når forhandlinger om pris for å bruke flyplassen gjøres i hemmelighet, og et selskap fyller opp alle ledige landings- og avgangstider, så hjelper det ikke å si at det er tilgjengelig for alle i ettertid.

Betale tilbake

Om EU-kommisjonens avgjørelse faller i Ryanairs disfavør, kan selskapet risikere å måtte betale tilbake alle statlige midler de har mottatt. Det kan bli kostbart for selskapet, og de vil i tillegg måtte finne seg nye flyplasser i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer