EU kan stoppe Ryanair

EU-kommisjonen vurderer om lavprisflyselskaper skal få subsidiert flyplasstilgang.

Publisert
Sist oppdatert

EU-kommisjonen kan sette en stopper for Ryanair og andre lavprisselskapers lønnsomme driftsmetoder. Kommisjonen vurderer i høst hvor mye statlig støtte små offentlige flyplasser kan yte lavprisselskapene, og undersøker forholdene rundt mulig ureglementert subsidiering av Ryanair fra belgiske myndigheter og Charleroi flyplass. (Charleroi er en av Ryanairs nøkkelflyplasser i Europa.)

Skroll ned for mer.

EU må vurdere om skattefritak og andre offentlige midler som Ryanair mottar er akseptable, eller om de må sees på som ulovlig statlig støtte. Medlemmer av kommisjonen sier til den britiske avisen Guardian, at de vil ta sin avgjørelse senest i løpet av november.

Ryanair argumenterer med at tilbudene fra små flyplasser er åpne for alle selskaper, mens medlemmer av kommisjonen hevder at når forhandlinger om pris for å bruke flyplassen gjøres i hemmelighet, og et selskap fyller opp alle ledige landings- og avgangstider, så hjelper det ikke å si at det er tilgjengelig for alle i ettertid.

Betale tilbake

Om EU-kommisjonens avgjørelse faller i Ryanairs disfavør, kan selskapet risikere å måtte betale tilbake alle statlige midler de har mottatt. Det kan bli kostbart for selskapet, og de vil i tillegg måtte finne seg nye flyplasser i området.

En negativ EU-avgjørelse kan også bety at en av de viktigste konkurranseelementene for mange lavprisselskap forsvinner. Å benytte seg av små flyplasser som krever lave avgifter på trafikk, er en av de metodene disse selskapene benytter seg av for å presse ned kostnadsnivå og priser.

Kilde: The Guardian

Mer om Ryanair

Test av billigselskaper på nett
Ryanair villeder
Bortgjemte billigbilletter
Forskjellsbehandling hos Ryanair
Billigfly gir billigservice

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer