EU stopper lavprisfly?

Kampen omkring lavprisselskapet Ryanairs strategiske bruk av sponsede flyplasser spisser seg til. EU kommisjonen har behandlet saken og til uken offentliggjøres avgjørelsen.

Publisert
Sist oppdatert

Alle tegn tyder på at Ryanair vil tape i EU-kommisjonen til uken, og da risikerer de å måtte betale tilbake flere millioner av de euroene de har fått i transportstøtte fra belgiske myndigheter for å bruke Charleroi-flyplassen utenfor Brüssel. Sannsynligvis vil støtten selskapet har fått i form av avslag på landingsavgifter og bakkehåndtering bli definert som konkurransevridende og ulovlig offentlig støtte. Om det blir resultatet av EU-kommisjonens vurdering, vil det sannsynligvis ikke bare påvirke Ryanair, men alle flyselskaper i Europa. Dyrere flyreiser kan bli resultatet.

- Dyrere reiser

- Dette er ikke bare et angrep på Ryanair, dette er et angrep på alle lavprisflyselskaper, har Ryanairs sjef Michael O'Leary sagt i en kommentar i følge den britiske avisen Guardian.

- Det vil føre til høyere priser, færre ruter og kutt av ruter til mange regionale flyplasser.

Ryanair vil sannsynligvis anke om avgjørelsen fra EU-kommisjonen faktisk ikke går deres vei.

Dårlige resultater

Meldingen om at kommisjonen vil ta en avgjørelse i Ryanairs disvfavør kommer på det verst tenkelige tidspunktet for Europas største lavprisselskap. Ryanair har nylig lagt frem skuffende resultater og for første gang siden 1989 har de ikke økt overskuddet. Selskapet har også innrømmet kutt i rutepriser på opp til 30 prosent denne måneden for å fylle flyene. Aksjekursene har rast, og selskapets markedsverdi er betydelig redusert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer