Europa er blodrødt

Enda flere røde land denne uka.

REISERÅD

Publisert

Over ser du Utenriksdepartementets (UDs) rød- og gulmerking av europeiske land, som gjelder fra midnatt lørdag 19. september.

Som du kan se, er nesten hele Europa nå rødt: Det er kun fem land samt noen regioner i Sverige og Finland, som er gule.

Nytt denne uka er at Estland, regionen Södra Savolax (Etelä-Savo) i Finland samt til regionene Sjælland og Nordjylland i Danmark, er merket rødt - slik at hele Danmark nå er rødt.

Også Polen er satt i rødt, på tross av at smittetallet der er lavere enn det myndighetene anser som grensa. Dette forklares med stigende smittetall de siste dagene, mye reiseaktivitet fra Polen til Norge og flere importtilfeller.

Ved ankomst fra røde land må du i 10 dagers hjemmekarantene ved retur til Norge.

Disse blir gule

I tillegg til at flere land blir røde, blir også noen land satt gule igjen:

FHI har anbefalt å fjerne innreisekarantenen for Island og Liechtenstein - og Utenriksdepartementet har bestemt at disse går fra rødt til gult på smittekartet for Europa.

Det samme gjelder også regionene Kalmar og Blekinge i Sverige samt regionen Kajanaland (Kainuu) i Finland som alle går fra rødt til gult på smittekartet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer