Europa farges i rødt

I løpet av uka er det bare noen danske og svenske regioner, samt enkelte europeiske land, som er åpent for nordmenn.

SELVISOLERING: Fra mandag denne uken må nordmenn som reiser til Litauen, selvisolere seg i fjorten dager. Her fra hovedstaden Vilnius. Foto: NTB Scanpix
SELVISOLERING: Fra mandag denne uken må nordmenn som reiser til Litauen, selvisolere seg i fjorten dager. Her fra hovedstaden Vilnius. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra fredag er det ikke lenger fritt fram for nordmenn å reise inn i Latvia, på grunn av høye, norske smittetall.

Fra og med mandag følger Latvias naboland etter, og det innføres begrensninger for nordmenn som vil reise inn i Litauen. Etter alt å dømme følger Estland etter fra og med neste mandag.

Samtidig vil resten av Europa, med få unntak, farges i rødt av norske myndigheter i løpet av uka.

Krever selv-isolering

Baltikum-landene Estland, Latvia og Litauen er alle tre gule land i de norske reiserådene. Mens Latvia har Europas laveste smittetall, ligger smitten i de to andre landene på nivå med Norge.

Fra og med mandag denne uka er det likevel ikke fritt fram å reise inn i Litauen for nordmenn:

Litauiske myndigheter skriver at Norge har blitt lagt til i lista over coronaberørte land, siden vi er over grensen på 16 smittetilfeller per 100.000 innbyggere. Dermed krever Litauen at nordmenn som ankommer landet selvisolerer seg i 14 dager.

Også for Estlands del vil det etter alt å dømme gjelde liknende regler fra mandag 14. september og ut uka, ettersom Norge har et smittetall på over 16. Øker smittetallet i Norge ytterligere må ordmenn i selvisolasjon i 14 dager ved ankomst til landet også her. Holder det seg derimot på mellom 16 og 17,6 over to uker, får Norge fortsatt unntak fra kravet om selvisolering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer