Europa: Her øker smitten mest

Flere europeiske land kan bli satt til rødt og gi karantene for ferierende nordmenn. Dårligst an ligger Tsjekkia.

REISE: Flere europeiske land kan bli satt til rødt og gi karantene for ferierende nordmenn. Dårligst an ligger Tsjekkia. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tok ikke lange tida fra å tenke at coronasmitten var under kontroll, til at man får stadige påminnere om at vi slett ikke er helt der enda - verken i Norge eller ellers i Europa.

Akkurat nå pågår det en smitteoppblomstring i Moss her hjemme. Samtidig øker smitten betraktelig i flere europeiske land - som dermed står i faresonen for å bli satt til rødt av Folkehelseinstituttet (FHI).

Mulig karantene fra lørdag

Tirsdag varslet FHI at Belgia står i faresonen for å bli satt til rødt i slutten av uka dersom smittesituasjonen ikke blir bedre. Dermed vil det bli tatt en beslutningen om karantene ved innreise fra Belgia av regjeringen mot slutten av uka.

Informasjon om beslutningen vil bli formidlet umiddelbart i etterkant. Karantenereglene vil ikke ha tilbakevirkende kraft, men vil i så fall gjelde fra midnatt fredag, natt til lørdag skriver FHI i sin pressemelding.

Men Belgia er slett ikke det eneste landet som opplever en økning i antall smittetilfeller.

Tsjekkia i faresonen

Ifølge tall fra European Center for Disease Control and Prevention (EDEC) er det estimerte tallet for smitte i Tsjekkia nå over grensa på 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere. Ett av kravene til norske myndigheter for å gi et land unntak fra det generelle reiserådet, er at tallet skal være under 20.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer