Europa på skinner

Frister Fontana di Trevi i Roma, Karlsbroen i Praha og vindmøllene i Nederland deg denne sommeren? Lut lei charterturer og dyr, norsk øl i øsende, pøsende regnvær? Da er det på tide å legge Europa for dine føtter for en billig penge og sette seg på toget.

Publisert
Sist oppdatert

Interrail og ryggsekkturismen forbindes gjerne med eventyrlysten ungdom som reiser ut for å lære seg selv og verden bedre å kjenne. Trange kupeer, tsjekkisk øl, nye venner, klining på stranden og overnatting på en benk i Paris. Interrail er turen du aldri glemmer og en billig og unik måte å loffe rundt i Europa på.

De siste seks årene har unge Interrailere også fått selskap av litt eldre passasjerer i kupeene. I 1998 ble det nemlig fullt mulig for voksne over 26 år å kjøpe billett, noe som slo godt an. Middelaldrende ektepar, pigge pensjonister, menn i midtlivskrisen og hovedfagsstudenter som kanskje vil reise rundt for å realisere ungdomsdrømmen som aldri ble oppfylt.

- Folk i alle aldre reiser på interrail. Far som var på interrail i sin ungdom og vil ta med seg sønnen sin på ny tur og pensjonister som har gjort alt fra før; sykkelturer, cruisebåter og charter, og vil oppleve noe nytt, sier Wenche Berger, interrailekspert i NSB.

Et hav av muligheter

Med interrailbillett er du nesten fri som fuglen. Bestill sovekupè i Paris og våkn opp i Roma morgenen etter. Kjenn vinden i håret på fergen mellom Italia og Hellas, eller følg Hemingways fotspor og dra til Pamplona-festivalen i juli. Er lommeboken tynn og loslitt, er det ingen grunn til panikk. Portugal er et billig land å feriere i i Vest-Europa, og kan friste med en nydelig kystlinje. Den utsøkte perlen Ilha de Tavira ved Algarvekysten anbefales på det sterkeste. Øst i Europa er Bulgaria ideelt for stramme budsjetter. Ikke bare er det billig å leve her, men Bulgaria er også velsignet med flotte strender langs Svartehavet. Budapest, så vel som Praha, er også svært populære byer blant interrailere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer