Europa rundt i ferieparker

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Er barn i år inkludert i dine ferieplaner i utlandet, kommer du ikke unna ferieparker, forlystelseshager, tivoli eller hva det nå heter alt sammen.

Publisert
Sist oppdatert

Europa er full av ferieparker som utfordrer alle barns - og ganske mange voksnes - fantasi, forskerinstinkt og behov for velvære.

 • Få med deg pristesten på de herligste fornøyelsene i Norge, Sverige, Danmark og Finland
 • Sverige

  Liseberg i Göteborg skryter uhemmet av at de har verdens beste berg-og-dal-bane. Og i dette underholdningseldorado kan man ellers snurre på sjokoladehjul, titte på blomsterprakten eller nyte en is i solen.

  Rottneros Park utenfor Sunne har én av Nordens vakreste blomster- og skulpturparker, med spennende eventyrpark og klatreskog for barn. I Vimmerby, sørvest for Stockholm og østover fra Göteborg, blir eventyrene til Astrid Lindgrens eventyr virkelighet. Her kan store og små oppleve dager med Pippi, Emil, Karlsson på taket, Ronja og de andre elskede figurene.

  I Skara Sommerland - Nordens største vannpark og lekeland - er det fire områder å velge mellom: Vannland, Tivoli, Motorstadion og Lekeland. Og tenk på hva Stockholm byr på? - Vasamuseet, Skansen med kjæledyr og skumle slanger, og fornøyelsesparken Gröna Lund.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer