Europas beste byer

Men de i toppen har ikke rykte på seg for å være så veldig spennende...

Publisert
Sist oppdatert

I hvilken europeiske by er det best å bo? London? Paris? Roma?

Nei, ingen av disse metropolene nådde opp til topps på Forbes' liste. I stedet kom en rekke byer som ikke er veldig kjent for å være de mest pulserende storbyene i Europa.

Litt lenger ned på listen ser vi derimot byer som har rykte på seg for å være både hyggelige, vakre og spennende. Det er særlig en av disse byene som står våre norske hjerter nær. Se listen under.

Listen er basert på resultatene til Mercer Consultings verdensomspennende undersøkelse om hvilke steder der livskvaliteten er høyest. Da veier selvsagt økonomiske faktorer ganske tungt, i tillegg til jobbmuligheter og rekreasjonsmuligheter.

Brussel er kjent for sitt gode øl. Foto: Stine Okkelmo
Brussel er kjent for sitt gode øl. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
København står mange nordmenns hjerte nærmest - her fra Nyhavn. Foto: Stine Okkelmo
København står mange nordmenns hjerte nærmest - her fra Nyhavn. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


10. Brussel, Belgia
Her trekker det opp at Brussel har veldig gode transportmuligheter rundt i Europa, og verden forøvrig. Siden dette er EUs administrative senter, er det mange utlendinger her, og flere skoler med undervisning på andre språk enn fransk eller flamsk. Dessverre plages Brussel av en del trafikkork og forurensing.

Les også: Stalltips til Brussel

9. Amsterdam, Nederland
Amsterdams kanaler, parker og museum gjør dette til en veldig hyggelig by å bo i. Det som trekker ned, er vanskeligheter med å finne et sted å bo inne i byen, og forurensing.

Storbyguide: Amsterdam

8. København, Danmark
København får en åttendeplass fordi helsesystemet er veldig bra, og fordi det er så mange bra internasjonale skoler å sende barna på. I tillegg kan København skryte av å ha 11 restauranter med michelinstjerne. Trafikkork trekker ned.

Dette er hot i København

7. Bern, Sveits
Bern ligger i den tyskspråklige delen av Sveits, og er en av verdens tryggeste byer, ifølge Mercer. Byen er ikke akkurat kjent for sitt pulserende liv, men det er veldig bra helseservice her.

5. Frankfurt, Tyskland (delt plassering)
Tysklands finansielle hovedstad er heller ikke kjent for å være så himla spennende, men her finnes det tross alt litt kulturliv og spennende arkitektur (katedralen, for eksempel). Det går så det suser i Frankfurt, og en velstående by kan selvsagt tilby et bra helsevesen og stort utvalg av butikker. Det er imidlertid vanskelig å finne et sted å bo sentralt i byen, og mye trafikk er også et minus.

Oktoberfesten er Münchens store turistmagnet. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Oktoberfesten er Münchens store turistmagnet. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


5. München, Tyskland (delt plassering)
Dette er den største byen i topp ti-listen, med sine 1,3 millioner innbyggere. Oktoberfestivalen trekker mange turister til byen, men for dem som bor her, er det de mange jobbmulighetene innen it, bioteknologi og andre nyvinnende sektorer. Mye forurensing trekker ned.

Oktoberfest: Brun, barmfager og fuktig

4. Düsseldorf, Tyskland
Dette er Tysklands mote- og handlesentrum. Det er enkelt å komme seg til dette tyske knutepunktet, og mange store tyske selskaper har sine hovedkontor her. Det blir mye liv i byen under det årlige karnevalet.

Øl, duskedamer og hitlerhumor

2. Geneve, Sveits (delt plassering)
Mer enn halvparten av Geneves befolkning er ikke sveitsiske, og det er kanskje ikke så rart, når dette er byen der FN, WHO og andre store internasjonale organisasjoner holder hus. Det betyr at mange andre internasjonale selskaper også befinner seg i byen. Nå er vel ikke Geneve heller kjent for å være veldig spennende, men byen er et godt utgangspunkt for å utforske de flotte alpene.

I Geneve ligger forresten en av verdens dyreste hotellsuiter.

2. Wien, Østerrike (delt plassering)
Dette er Østerrikes politiske, økonomiske og kulturelle sentrum. Kjent for nyttårsballet, og Mozart, selvsagt. Dette er en vakker by, kjent for sine kaffehus. Hele byen står på Unescos verdensarvliste. Infrastrukturen og helsetjenesten er veldig bra i byen.

Zürich topper listen over Europas beste byer å bo i. Foto: Johannes Henseler
Zürich topper listen over Europas beste byer å bo i. Foto: Johannes Henseler Vis mer


1. Zürich, Sveits
Europas beste by å bo i er altså, Zürich, skal vi tro Mercers undersøkelse. Her bor det bare rundt 380.000 personer. Vakker beliggenhet ved de sveitsiske alper og et stort utvalg av restauranter og barer gjør Zürich til en spennende by. Innbyggerne betaler lite i skatt, men kjipt vær og mye trafikk trekker ned.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer