Europas beste byer

Men de i toppen har ikke rykte på seg for å være så veldig spennende...

Publisert
Sist oppdatert

I hvilken europeiske by er det best å bo? London? Paris? Roma?

Nei, ingen av disse metropolene nådde opp til topps på Forbes' liste. I stedet kom en rekke byer som ikke er veldig kjent for å være de mest pulserende storbyene i Europa.

Litt lenger ned på listen ser vi derimot byer som har rykte på seg for å være både hyggelige, vakre og spennende. Det er særlig en av disse byene som står våre norske hjerter nær. Se listen under.

Listen er basert på resultatene til Mercer Consultings verdensomspennende undersøkelse om hvilke steder der livskvaliteten er høyest. Da veier selvsagt økonomiske faktorer ganske tungt, i tillegg til jobbmuligheter og rekreasjonsmuligheter.

10. Brussel, Belgia Her trekker det opp at Brussel har veldig gode transportmuligheter rundt i Europa, og verden forøvrig. Siden dette er EUs administrative senter, er det mange utlendinger her, og flere skoler med undervisning på andre språk enn fransk eller flamsk. Dessverre plages Brussel av en del trafikkork og forurensing.

Les også: Stalltips til Brussel

9. Amsterdam, NederlandAmsterdams kanaler, parker og museum gjør dette til en veldig hyggelig by å bo i. Det som trekker ned, er vanskeligheter med å finne et sted å bo inne i byen, og forurensing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer