Europas beste for snøbrett

Hvor drar brettkjørerne? En ny bok avslører snøbrettkjørernes favoritter i Europa.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I The Snowboard Guide Europe får vi vite hvor det er best å ta med brettet på tur. Boken inneholder tips om 90 snøbrettresorts rundt i Europa, med lokale tips og kart; Østerrike, Frankrike, Tyskland, Italia, Sveits, Skandinavia, Skottland og Spania/Andorra er omfattet i boka. Du vil også finne masser av nettadresser, overnattingstips og telefonnummer som kan hjelpe deg i planleggingen av sesongens snøbretteventyr. Her er noen av Snowboard Guide Europes tips.

Frankrike

Heisene i Frankrike er som regel nyere og bedre enn i nabolandene, men landsbyene mangler sjarmen du for eksempel finner i Østerrike. Frankrike er verdens største lekegrind for frikjørere, og muligens verdens beste skiterreng.

Fjell i Courmayeur. Foto fra skistedets nettside Foto: Courmayeur
Fjell i Courmayeur. Foto fra skistedets nettside Foto: Courmayeur Vis mer


Italia

Mange regner Italia som Europas best bevarte hemmelighet på snøbrettfronten. Utrolige fjell og noen av de laveste prisene i Europa. De færreste italienere kjører offpiste, da det er straffbart å utløse snøskred. Det betyr mer løssnø for andre. Frikjøring anbefales i Courmayeur og Alagna, mens det er fine parker i Livigno, Alleghe og Macugnaga.

Skottland

Sammenlignet med fjellene i Sentral-Europa, har Skottland bare åser. Heisene er ofte primitive, heiskortene dyre og været ustabilt. Men Skottlands partyliv er blant det beste i verden.

Sveits

Her er det masser av fjell og breer. Sveits er et originalt land, rent, vakkert, kultivert – og ofte dyrt. Det er store regionale forskjeller i fjell og klima, hvert område har sitt særpreg. For eksempel er Davos regnet som risikabelt for snøskred, Andermatt har gode snøforhold hele sesongen, mens Engelberg er frikjørernes mekka.

Snowboard i Sierra Nevada. Foto: Alberto Caballero/Sierra Nevada Foto: Alberto Caballero/Sierra Nevada
Snowboard i Sierra Nevada. Foto: Alberto Caballero/Sierra Nevada Foto: Alberto Caballero/Sierra Nevada Vis mer


Spania

Sierra Nevada er en av de mest eksotiske stedene i Europa for snøbrettkjørere. Herfra har du utsikt helt til Marokko. Landet er ikke kjent for sine snøbrettanlegg, men har de billigste heli-turene i Europa.

Tyskland

Fjellene kan ikke sammenlignes med de i Sveits og Østerrike. Viktigst for snøbrettkjørere er Garmisch-Partenkirchen. Sjekk også Dammkar, ett fjell – en heis og ren frikjøring uten preparerte løyper.

Østerrike

Selv om noen østerrikske fjell kan se små ut sammenlignet med fjell i Sveits, Italia og Frankrike, er variasjonen og kvaliteten på løypene minst like bra her som der. Arlberg er et paradis for frikjøring, med noen av de beste terreng og forhold i Europa.

Les mer om hva guiden skriver om Skandinavia

Guideboken

Tittel: The Snowboard Guide Europa
Språk: Engelsk
Utgiver: Remedy Ltd., desember 2002
Utgitt i Norge av Schibsted Internasjonale Bøker
Veiledende utsalgspris: 189 kroner

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer