Europas beste spa

Hit drar du for å bli dullet med.

Planlegger du en luksusweekend med et spaopphold? Her får du lista over Europas beste spa. Foto: Vigilius Mountain Resort and Spa
Planlegger du en luksusweekend med et spaopphold? Her får du lista over Europas beste spa. Foto: Vigilius Mountain Resort and Spa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spa er en storvinner blant travle kvinner og menn, og flere og flere unner seg litt luksus av og til. Planlegger du en spaweekend, men vet ikke helt hvor du skal reise?

Det amerikanske magasinet Forbes har utnevnt ti av Europas beste spa. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte de velgjørende og luksuriøse behandlingene – om lommeboka tåler påkjenningen.

Vi har ikke funnet noen norske eller skandinaviske spa på listen, til tross for at vi har fått en del å velge i, både i byene, på fjellet og ved havet. DinSide Reise har blant annet besøkt tre spa på østlandsområdet; Hankø, Norefjell og Holmsbu.

Foto: Capri Palace Hotel and Spa
Foto: Capri Palace Hotel and Spa Vis mer


Best for oppstramming: Capri Palace Hotel and Spa
Føler du at du trenger en skikkelig oppstramming? Da er dette plassen å gjøre det på, ifølge Juliet Kinsman, som er redaktør for Mr. and Mrs. Smith reiseguide. Hotellet tilbyr en rekke behandlinger som fokuserer på spesielle områder av kroppen, som ”The Leg School”, i tillegg til behandlinger som fokuserer på kosthold og vekt, blant annet ”The Heart School”, ”Metabolic Response” og ”Mediterranean diet”. Velger du å konsentrere deg om føtter, legger og lår, kan du se frem til oppstrammende leirebehandlinger, medisinerende bandasjebehandlinger og behagelige massasjer.

På nett: capripalace.com
Adresse: Via Capodimonte 14, 80071, Capri, Italia

Her får du mye spa for pengene

Best design: Spaciomm, Hotel Omm
Er du glad i design, bør du ta turen innom Spaciomm i Hotel Omm i Barcelona. Moderne interiør som kombinerer elementer av tre, jern, stein og silke gir hele spaanlegget en chic look. Behandlingene skal også være av veldig høy kvalitet – hotellet har til og med en egen serie med eksklusive spaprodukter.

På nett: hotelomm.es
Adresse: Hotel Omm, Rossello 265, Barcelona, Spania

Best variasjon: Cinq Mondes Spa, Beau Rivage Palace
Spamenyen på Cing Mondes er så lang at gjester kan velge all verdens tenkelige behandlinger – fra et japansk blomsterbad med oljer og aromatisk skrubb med krydder og salt til bodywrap med balsam og en kinesisk taoismemassasje. Gjester kan også benytte seg av svømmebasseng både ute og inne og et treningsstudio med fantastisk utsikt.

På nett: www.brp.chbrp.ch
Adresse: Place du Port 127-19, Lausanne, Sveits

Frister det med et høybad? Foto: Vigilius Mountain Resort and Spa
Frister det med et høybad? Foto: Vigilius Mountain Resort and Spa Vis mer


Best svømmebasseng: Vigilius Mountain Resort and Spa
Dette økovennlige hotellet er et glamorøst tilfluktssted 1.500 meter over havet i Syd-Tyrol. Her får du frisk luft, nydelig natur, god regional mat og fantasifulle behandlingsmetoder. Et høybad etterfulgt av massasje skal for eksempel hjelpe mot stress og stimulere sirkulasjonen. Eller hva med peeling med epler, honning og polenta? Hotellet er også kjent for det imponerende svømmebassenget som har utsikt mot fjellene.

På nett: vigilius.it
Adresse: Sør-Tyrol, Italia

Foto: Seaham Hall
Foto: Seaham Hall Vis mer


Best for ungdom: Serenity Spa at Seaham Hall
Det finnes mange spa som kun tilbyr behandlinger for de som er 17 år eller eldre, men på Serenity Spa er ungdom fra 13 år velkommen til å prøve en rekke behandlinger så lenge de er sammen med en voksen. Det Feng Shui-inspirerte spaområdet domineres av teak, granitt og kalkstein. Her kan du velge mellom 45 forskjellige behandlinger eller bare slappe av i bassenget eller ett av boblebadene utendørs.

På nett: seaham-hall.co.uk
Adresse: Durham, England

Spa i dyprfyseren

Foto: Barnsley House
Foto: Barnsley House Vis mer


Best for holistisk behandling: Barnsley House
Kate Moss og Elizabeth Hurley er bare to av de mange kjendisene som titt og ofte strømmer til Barnsley House for spabehandlinger. De holistiske behandlingene blir tilpasset hver kunde og skal virke oppløftende på kropp og sjel.

På nett: barnsleyhouse.com
Adresse: Cotswold, Gloucestershire, England

Best mot stress: Mavida Balance Hotel and Spa
“Mental balance” er nøkkelordet på Mavida Spa som ligger i de østerrikske fjellene. Med sin IL-DO kroppslysbehandling, er fire lys arrangert rundt en behandlingsbenk. Imens kunder blir massert, vil urtene som frigjøres fra lysene forbedre blodsirkulasjonen, dempe smerter og redusere nervøsitet og insomnia.

På nett: mavida.at
Adresse: Salzburg, Østerrike

Foto: Four Seasons Hotel, Paris
Foto: Four Seasons Hotel, Paris Vis mer


Best topp til tå pakke: Four Seasons Hotel George V
En luksuriøs 1800-talls stil og nøytrale, behagelige farger gjør dette til et av Paris' mest ettertraktede spa. Vil du skjemme deg bort litt ekstra, anbefales en behandling som varer hele dagen. Gjester starter med en kroppsskrubb, etterfulgt av massasje, voks, ansiktsbehandling med vitaminer, manikyr, pedikyr, føning og sminke. Lunsj er også inkludert.

På nett: fourseasons.com/paris
Adresse: 31, avenue George V, Paris, Frankrike

Best mot aldring: Terme di Saturnia Spa and Golf Resort
Trenger du hjelp til å kjempe mot rynkene, skal dette hotellet i Toscana være plassen for deg. Her vil hver gjest få evaluert sin biologiske alder. Etterpå vil eksperter se på alt fra stressnivået og hukommelse til hud og fleksibilitet. Gjester vil deretter få en rekke behandlinger som er skreddersydd for sine behov.

På nett: termedisaturnia.it
Adresse: Saturnia, Italia

Best massasje: Blue Spa, Bayerischer Hof
Blue Spa ligger midt i Munchen på det imponerende hotellet Bayerischer Hof. Her er det variasjonen av behandlinger som er mest imponerende. Kunder kan velge mellom alt fra firehåndsmassasje, med to terapeuter jobber i samme rytme, til en behagelig sjokolademassasje, som skal være ekstra bra for huden.

På nett: bayerischerhof.de
Adresse: Promenadeplatz 2-6, Munchen, Tyskland

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer