Europas beste strender

Blue Flag, eller Blått Flagg, er kvalitetsstempelet på rene, ryddige og trygge strender. I sommer kan du velge mellom 2.111 slike strender i Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er 19 strender mer enn i 2002. I fjor kunne Norge "skryte" av to strender med Blått Flagg; Bystranda i Kristiansand og stranden på Skottevig Marine Senter i Lillesand. I år finner vi imidlertid ingen norske strender på Blått Flagg-listen. Til sammenlikning kan svenskene skilte med 55 strender, og danskene med hele 197.

Skroll ned for mer.Blått Flagg er en utmerkelse som hvert år gis til rene og miljøvennlige strender og marinaer. Utmerkelsen gis av organisasjonen Foundation for Environmental Education (FEE). På strender med blått flagg skal det være god vannkvalitet, ryddig, miljøvennlig – og kanskje er det utstyrt med sanitærfasiliteter. Dette er kriteriene i korte trekk.

Les mer utfyllende om kriteriene her.

Sju marinaer

Blått flagg har blitt utdelt siden 1987, og 2001 var første året som Norge opptrådte på listen. Ingen norske strender på listen i år, men denne utmerkelsen gis også til marinaer – og her er Norge listet med sju stykker; Stavern Gjestehavn i Larvik, Lillesand Gjestehavn og Skottevig Marine Senter i Lillesand, Arendal Gjestehavn, Risør Gjestehavn, Tvedestrand Gjestehavn og Grimstad Gjestehavn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer