Europas beste strender

Ser du det særpregede blå flagget med sirkel og bølgesymbol, vet du at stranden tilfredstiller både krav til renhet og sikkerhet. Se hvilke europeiske strender som er best i 2004.

Publisert
Sist oppdatert

2.317 strender har i år blitt tildelt blått flagg, som viser at de har høy kvalitet på badevann, renhold, sikkerhet, informasjon og fasiliteter. På strendene som blir godkjent med blått flagg kan du regne med at det ikke er tillatt å fricampe eller kjøre bil. Godkjenning av vannkvaliteten baseres på målinger gjort i foregående og inneværende år. Det vil si at strender som ikke hadde godt vann i fjor, ikke får bli med på listen i år.

Marinaer kan også tildeles blått flagg, etter litt andre kriterier.

Landene som er med

25 land er i år med i blått flagg-ordningen, hvorav Sør-Afrika foreløpig er det eneste ikke-europeiske landet:

Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Irland, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Litauen, Montenegro, Nederland, Norge, Portugal, Slovenia, Sør-Afrika, Spania, Sverige, Storbritannia, Tyrkia og Tyskland.

 • Hvor finnes de beste strendene?
 • Danmark er soleklar mester i strandkvalitet i nordisk sammenheng. Hele 209 av de deilige danske strender er med på listene. Bak følger Sverige med 55 strender og Finland med seks.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer