Europas innertiere

Glem London og Paris - her er Europas beste steder.

Publisert
Sist oppdatert

Reisesiden Trip Advisors lesere har stemt frem verdens beste reisemål, deriblant også Europas beste steder. Norge er ikke representert på listene, men det er heller ikke Sverige eller Danmark.

Mer overraskende er det kanskje at tradisjonelle storbyfavoritter som London og Paris, glimrer med sitt fravær blant favorittene. Mens London er totalt fraværende fra listen med 25 europeiske reisemål, befinner Paris seg på en 20. plass.

Her er Europas ti beste steder, som kåret av Trip Advisors lesere.

Guide: Se hvem som flyr deg hvor fra Norge til utlandet

Her er Europas 10 beste reisemål:

Rhodos er en populær ferieøy. Her fra byen Lindos. Foto: Nikos Kouloumpris
Rhodos er en populær ferieøy. Her fra byen Lindos. Foto: Nikos Kouloumpris Vis mer


1. Rhodos, Hellas
Populær sommerferieøy for nordmenn. Alle de største charterselskapene, som Star Tour, Ving og Apollo, selger reiser hit. Rhodos er også på listen over verdens beste reisemål, der havner øya på en 5. plass.

2. Salzburg, Østerrike
Salzburg er kanskje best kjent som fødebyen til Wolfgang Amadeus Mozart. Vinterstid flyr Norwegian deg direkte til denne byen, som er Østerrikes 4. største. Salzburg er også på listen over verdens beste steder, der havner byen på en 11. plass.

3. Amalfi, Italia
Turiststed og havneby i sørlige Italia, ved Salernobukta. Star Tour selger charterreiser til Amalfikysten. Amalfi ligger på 13. plass på listen med verdens beste steder.

4. Bath, England
By i det sørvestlige England, kjent som kursted med varme kilder. 185 km og er par timer med bil vestover fra London, som blir enkleste bindeledd til dette reisemålet for oss som reiser fra Norge. Bath ligger på 14. plass på listen med verdens beste steder.

5. Siena, Italia
Kultursentrum og turistby i Toscana. Siena ligger en drøy times kjøring og åtte mil fra Firenze. Sterling har flyvninger til Firenze. Siena er på 15. plass på listen med verdens beste steder.

6. Dingle, Irland
Havneby i det sørvestlige Irland med kun et par tusen innbyggere. Rikt publiv og gode muligheter til å oppleve ekte irsk musikk. Nærmeste flyplass med flyvninger fra Norge, er Dublin - 350 km og 4,5 timers kjøring unna. SAS har flyvninger til Dublin. Dingle er også på listen over verdens beste steder, hvor den ligger på en 18. plass.

7. Brugge, Belgia
117.000 innbyggere og hovedstad i Vest-Flandern. En av Europas ledende handelsbyer i Middelalderen. Brugge ligger cirka 97 kilometer og en drøy times kjøring fra Brussel. SAS og Sterling flyr deg direkte til Brussel. Brugge ligger på 20. plass på listen over verdens beste steder.

8. Luzern, Sveits
Kanton og by i Sveits, byen har rundt 60.000 innbyggere. 60 kilometer og 50 minutterskjøring fra Zürich. SAS og Norwegian flyr deg direkte til Zürich. Luzern er på 25. plass på listen over verdens beste steder.

9. Vatikanstaten
Denne selvstendige staten på 0,44 kvadratkilometer i Roma trenger kanskje ingen øvrig presentasjon. Stikkord: Peterskirken og Paven. SAS, Sterling og Norwegian flyr deg direkte til Roma. Vatikanstaten er på 26. plass på listen over verdens beste reisemål.

10. Edinburgh, Skottland
I dette som er Skottlands hovedstad er det gode muligheter for moteshopping til en rimeligere penge enn i Londons motegater. Fire timer med tog fra London, eller fly direkte fra Oslo med Norwegian. Edinburgh er på 27. plass på listen med verdens beste steder.

Om undersøkelsen: Trip Advisor er en reisemålstjeneste hvor uavhengige turister kan vurdere og kritisere hoteller og reisemål verden over. Trip Advisor har 10 millioner leservurderinger og anmeldelser fra reisende verden over, og har vurderinger om 30.000 byer. I tillegg er det leservurderinger på hoteller, attraksjoner, restauranter mm.

Kilde: TripAdvisor.com


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer