Europas kuleste strandvibber

Biscaya-bukta og Baskerland høres kanskje ut som skipsforlis, terrorister og stinkende fisk. Det er det så langt i fra - her finner du blant annet Europas hotteste surfestrender og beste mat...

Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise til en destinasjon som gir deg en annerledes sydenferie med både stil og smak over i sommer - da reiser du til Biscaya-bukta. Nærmere bestemt området rundt Biarritz i Frankrike og San Sebastian i Spania.

I det såkalte Baskerland, finner du Europas mest tradisjonsrike og spennende strandliv, mat i verdensklasse og muligheter for et stort spenn i opplevelser også for den som bare har en uke på seg til å reise på ferie.

Under tar vi for oss de to høydepunktene Biarritz og San Sebastian:

Biarritz

Sør Amerika har Rio, Oceania har Sydney og vi i Europa - vi har Biarritz. Under guider vi deg til det vi vil kalle Frankrikes flotteste strandby.

Biarritz ligger i bunn av Biscayabukten, i armhulen til det baskiske landskapet. Men selv om myten skal ha det til at de franske skal ha en viss frykt for barberhøvelen, er den historiske badebyen så langt fra hårete.

Se bilder fra strandbyen Biarritz her...

Den har heller en velstelt og imponerende fasade. Fylt med imponerende strender, lang historie, vakker arkitektur, velsmakende haute cousine og yrende uteliv. Dette er guiden for deg som syntes champagnesprut i St. Tropez er for overfladisk, filmfestival i Cannes er for dyrt, eller som bare vil slappe av med Europas beste strandliv i fengende omgivelser. Men først litt om byen i seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer