Europas mest punktlige flyselskap

Ikke alle flyselskap er så flinke til å frakte deg til destinasjonen din til avtalt tid. Men her er i hvert fall de som er flinkest i klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Forbes Traveler som har laget oversikten over Europas mest punktlige flyselskap. Informasjonen er hentet fra statistikk fra 2006, som er den nyeste tilgjengelige.

Ingen perfekte

100 prosent punktlighet hadde selvsagt vært ideelt, men slik er det dessverre ikke i luftfarten. Det beste europeiske selskapet lander trygt på destinasjonen til oppsatt tid i 86,7 prosent av tilfellene. 18. plass på listen klarer bare dette i 60 prosent av tilfellene.

Amerikanere og asiater bedre

Forbes Traveler har også sett på punktligheten til amerikanske og asiatiske flyselskap. De beste amerikanske flyselskapene, Hawaiian og Aloha Airlines, lander til riktig tid i hhv. 93 prosent og 92,4 prosent av tilfellene. Nå må det nevnes at disse har få ruter, mellom Hawaii og USA, og Hawaii og Australia.

Korean Airlines er best av de asiatiske, med en punktlighet på 91,5 prosent. Like bak kommer Asiana, også det fra Sør-Korea, med en punktlighet på 91,3 prosent.

Her er de mest punktlige europeiske flyselskapene:

1. CSA Czech (Tsjekkia)

Punktlighet på 86,7 prosent

Dette flyselskapet har base i Praha, og opererer med 50 fly. De lå på en lite flatterende 20. plass i 2003, men på statistikken for 2006 er de altså best i klassen. De mener selv det er insentivene de har laget for de ansatte som er årsaken til forbedringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer