Europas mest punktlige flyselskap

Ikke alle flyselskap er så flinke til å frakte deg til destinasjonen din til avtalt tid. Men her er i hvert fall de som er flinkest i klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Forbes Traveler som har laget oversikten over Europas mest punktlige flyselskap. Informasjonen er hentet fra statistikk fra 2006, som er den nyeste tilgjengelige.

Ingen perfekte

100 prosent punktlighet hadde selvsagt vært ideelt, men slik er det dessverre ikke i luftfarten. Det beste europeiske selskapet lander trygt på destinasjonen til oppsatt tid i 86,7 prosent av tilfellene. 18. plass på listen klarer bare dette i 60 prosent av tilfellene.

Amerikanere og asiater bedre

Forbes Traveler har også sett på punktligheten til amerikanske og asiatiske flyselskap. De beste amerikanske flyselskapene, Hawaiian og Aloha Airlines, lander til riktig tid i hhv. 93 prosent og 92,4 prosent av tilfellene. Nå må det nevnes at disse har få ruter, mellom Hawaii og USA, og Hawaii og Australia.

Korean Airlines er best av de asiatiske, med en punktlighet på 91,5 prosent. Like bak kommer Asiana, også det fra Sør-Korea, med en punktlighet på 91,3 prosent.

Czech Airlines har en knepen seier på den europeiske listen, men har kommet langt i forhold til for tre år siden. Foto: Czech Airlines
Czech Airlines har en knepen seier på den europeiske listen, men har kommet langt i forhold til for tre år siden. Foto: Czech Airlines Vis mer


Her er de mest punktlige europeiske flyselskapene:

1. CSA Czech (Tsjekkia)

Punktlighet på 86,7 prosent

Dette flyselskapet har base i Praha, og opererer med 50 fly. De lå på en lite flatterende 20. plass i 2003, men på statistikken for 2006 er de altså best i klassen. De mener selv det er insentivene de har laget for de ansatte som er årsaken til forbedringen.

2. Brussels (Belgia)

Punktlighet på 86,2 prosent

Dette flyselskapet er ganske nytt, og er et samarbeid mellom SN Brussels og lavprisselskapet Virgin Express. De har en flypark på 38 fly, og halvparten av rutene går til Afrika.

3. Malév (Ungarn)

Punktlighet på 84,8 prosent

Malév opererer mest på kortdistanse, og har en flypark på 30 fly. I tillegg til å være ganske punktlige, mister selskapet minst bagasje av flyselskapene som er medlem av Association of European Airlines (AEA).

4. Austrian (Østerrike)

Punktlighet på 83,9 prosent

Austrian har redusert antall langdistanseflyvninger for å fokusere på mellom- og kortdistanse. Selskapet har kuttet snutiden på baseflyplassen i Wien ned til bare 25 minutter.

Finnair har gjort suksess av sin asiasatsing, og er også ganske punktlige.
Foto: Finnair Foto: Finnair
Finnair har gjort suksess av sin asiasatsing, og er også ganske punktlige.
Foto: Finnair Foto: Finnair Vis mer


5. Finnair (Finland)

Punktlighet på 83,6 prosent

Finnair har suksess med sin satsing på langdistanse til Asia, og er også høyt oppe på listen over de mest punktlige europeiske flyselskapene.

5. Turkish Airlines (Tyrkia)

Punktlighet på 83,6 prosent

Turkish Airlines deler femteplassen med Finnair. Dette flyselskapet flyr hovedsaklig til Europa og til Asia. Det ligger dessuten på en fin andreplass over AEA-flyselskaper som er flinkest til å levere bagasje som avtalt.

6. Croatia (Tsjekkia)

Punktlighet på 81,4 prosent

Med bare 11 fly er dette et lite flyselskap, som på tross av navnet altså er tsjekkisk. Satser på mellomdistanse.

7. KLM Royal Dutch (Nederland)

Punktlighet på 81,3 prosent

KLMs baseflyplass er Schipol, Europas punktligste flyplass. Det har nok hjulpet dette selskapet med syvendeplassen, enda flyselskapet har mange ruter både på kort-, mellom- og langdistanse.

7. bmi (Storbritannia)

Punktlighet på 81,3 prosent

Selskapet eies delvis av Lufthansa, og er Storbritannias mest punktlige flyselskap.

8. Olympic Airlines (Hellas)

Punktlighet på 80,6 prosent

Det statseide flyselskapet har stor gjeld, og tapte plassen som markedsleder på innenlandsruter til Aegean Airlines (som ikke er AEA-medlem).

9. Deutsche Lufthansa (Tyskland)

Punktlighet på 80,1 prosent

Lufthansa har en av Europas største flyparker med sine 407 fly. Rutenettet er stort, men likevel klarer selskapet å komme på en niendeplass. Dessverre havner flyselskapet på tredjeplass på listen over europeiske flyselskaper som oftest mister bagasjen til passasjerene.

10. SAS (Skandinavia)

Punktlighet på 78,9 prosent

SAS klarer så vidt å kare til seg tiendeplassen på lista.

Deretter kommer:

 • 11. Swiss International (Sveits), punktlighet på 78,7 prosent
 • 11. Alitalia (Italia), punktlighet på 78,7 prosent
 • 12. Spanair (Spania), punktlighet på 78,4 prosent
 • 13. Air France (Frankrike), punktlighet på 78,3 prosent
 • 14. Iberia (Spania), punktlighet på 77,4 prosent
 • 15. LOT Polish (Polen), punktlighet på 73,3 prosent
 • 16. British Airways (Storbritannia), punktlighet på 71,1 prosent
 • 17. Icelandair (Island), punktlighet på 68,5 prosent
 • 18. TAP Portugal (Portugal), punktlighet på 60,08 prosent
 • Kilder: Forbes Traveler, som har hentet informasjonen fra Association of European Airlines Full Year 2006 Punctuality Report. Kun flyselskap som flyr både kort- og langdistanse er tatt med.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer