Europas morsomste, mest ironiske og elleville fest!

Rio er g-strenger, Kanari-karnevalet samba og stæsj. Vil du ha kreativitet og skikkelig partystemning, skal du legge turen til Europas eldste by, Cadíz.Tekst: Vibeke Montero Foto: www.photito.com

Publisert
Sist oppdatert

Alle spanjoler vet at Cadíz er kjent for sine innbyggeres kroniske trang til en fest. De benytter enhver anledning til å arrangere beachparty, streetparty, eller til å samle gode venner rundt et cafebord og utveksle gode historier. Under karnevalstiden (3. til 13. februar) slår partystemningen ut i full blomst, og den som er her da kan ikke unngå å la seg rive med!

 • Se bildene fra det elleville karnevalet

 • Se bilder fra Cadíz gater og strender

 • Fettete frokost og politikk

  Plaza de las Flores er samlingssted for alt som foregår under karnevalet. Her finner du de beste barene der du kan bestille "churros", frityrstekt frokost-spesialitet som får fart i blodsukkeret. Eller du kan kapre et utebord for å se de utkledde som danser og fester seg forbi i takt med musikken.

  Cadíz adopterte sine karnevalstradisjoner fra moderkarnevalet i Venezia allerede på 1600-tallet. Den gang var begge byene sentrale havnebyer i mye av handelen som foregikk i Europa.

  Siden oppstarten for firehundre år siden, har karnevalet hatt en kombinert funksjon som underholdning for folket og en sjelden mulighet til å motsette seg forbud og restriksjoner. Med maske foran ansiktet turte folket å si imot samfunnets ledere. Sånn er det fortsatt den dag i dag. Til tross for at Francos diktatur forlengst er erstattet med et moderne demokrati, er karnevalet i Cadíz fortsatt arena for satire direkte rettet mot politikere, kjendiser og andre samfunnstopper.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer