Europas skjulte hotellperler

Ti hoteller som er verdt et besøk, ifølge Tripadvisors brukere.

Publisert
Sist oppdatert

Tripadvisor Travellers' Choice Awards 2008 har ved hjelp av sine brukeres anmeldelser og poenggiving plukket ut det de mener er Europas ti beste skjulte hotellperler.

På listen finner vi hoteller i både Storbritannia, Italia, Tsjekkia og Hellas.

Det er sistnevnte land som er sterkest representert på denne listen - hele fem av ti hotell ligger på en av de greske øyene. Det er kanske ikke så rart, for de greske øyer er veldig populære feriedestinasjoner, særlig blant amerikanere som skal til Middelhavet, og det er flest amerikanske brukere av Tripadvisor.

Både dyrt og billig

Selv om kategorien heter "skjulte hotellperler", betyr ikke det at alle hotellene koster det hvite ut av øyet. Faktisk er noen hyggelig rimelige. Men vær klar over at det er en grunn til at de er så populære - og dermed kan det være vanskelig å få bestilt rom, hvis du ikke er ute i god tid.

Her er listen:

Europas skjulte hotellperler


1. Golden Well (U Zlate Studne), Praha, Tsjekkia

Dette lille designhotellet har 17 rom og to suitre, og ligger midt i smørøyet, rett ved Praha slott. Alle bad har boblebad, og det er trådløst internett på rommet. Det er flott utsikt over Karlsbroen og gamlebyen fra hotellet. Gjennomsnittspris* for dobbeltrom: 1.560 kroner

På nett: Golden Well

Europas skjulte hotellperler


2. Anastasis Apartments, Santorini, Hellas

Dette leilighetshotellet ligger på toppen av Calderaklippen, med panoramautsikt over havet, og 600 meter fra landsbyen Imerovigli. Hver leilighet har plass til to eller tre personer. Alle syv leiligheter har hybelkjøkken, tv, bad og privat balkong eller terrasse med havutsikt. Svømmebassenget "henger over" klippekanten. Minste leilighet koster fra 145 til 170 euro, cirka 1.150 til 1.350 kroner, avhengig av sesong.

På nett: Anastasis Apartments

Europas skjulte hotellperler


3. Ikies - Traditional Houses, Oia, Santorini, Hellas

Ikies er også et klippehotell på Santorini. Hotellet har 11 leiligheter i høy standard. Noen har egen terrasse, men det er stort fellesareale, og selvsagt også et svømmebasseng som "henger over" klippekanten. Det minste rommet, som ikke har eget hybelkjøkken, koster fra 170 til 200 euro, cirka 1.350 til 1.600 kroner, avhengig av sesong.

På nett: Ikies

Europas skjulte hotellperler


4. Residence Corte Grimani, Venezia, Italia

Dette elegante leilighetshotellet har 15 leiligheter, og ligger midt i sentrum, bare to minutter fra Markusplassen. Hver leilighet har aircondition og vaskemaskin. Inntil to barn under åtte år bor gratis i leiligheten. Pris fra 250 euro, cirka 2.000 kroner, per natt per leilighet.

På nett: Residence Corte Grimani

Europas skjulte hotellperler


5. Arcadia Residence, Praha, Tsjekkia

Også dette er et leilighetshotell. Her er det fire leiligheter (fra 25 til 65 kvm), og alle har eget hybelkjøkken og bad. Den minste leiligheten har bare plass til én person. Hotellet ligger i Vy¨ehrad, ikke langt unna det gamle bytorget. Pris for leilighet for to personer fra 65 til 110 euro, cirka 520 til 875 kroner, avhengig av sesong.

På nett: Arcadia Residence

Europas skjulte hotellperler


6. Coswarth House, Padstow, Cornwall, Storbritannia

Dette B&B'et ligger i den idylliske landsbyen Padstow i Cornwall. Selve huset er viktoriansk, og fra midten av 1800-tallet. Det finnes tre gjesterom i B&B'et. Like nedenfor ligger stranden, og i Padstow finnes flere koselige restauranter. Priser fra 80 til 110 pund, cirka 800 til 1.100 kroner, per dobbeltrom.

På nett: Coswarth House

Europas skjulte hotellperler


7. Casa Leone, Chania, Kreta, Hellas

Casa Leone ligger i den vakre venetianske havna i Chania, og har fem rom. Huset er over 600 år gammelt, og restaurert i venetiansk stil. Alle rom har aircondition og egen balkong eller terrasse. Priser fra 80 til 150 euro, cirka 635 til 1.190 kroner, avhengig av sesong. Merk at prisene er lavere hvis man bor en eller to uker.

På nett: Casa Leone

Europas skjulte hotellperler


8. Hotel Tagoo, Mykonos, Hellas

Dette er et familiedrevet leilighetshotell som ligger like utenfor Mykonos by. På takterrassen er det et svømmebasseng med flott utsikt over Egeerhavet. Gjennomsnittspris* per dobbeltrom er 90 euro, cirka 715 kroner.

På nett: Hotel Tagoo

Europas skjulte hotellperler


9. Enigma Hotel Apartments, Fira, Santorini, Hellas

Det finnes visst mange perler på Santorini. Dette leilighetshotellet ligger - som alle de andre spektakulære hotellene på øya - ute på klippekanten. Hotellet har fire leiligheter og fire suiter, og det er plass til fra to til seks personer i leilighetene. De fire suitene har egne utendørs boblebad. Priser fra 150 til 190 euro, cirka 1.200 til 1.500 kroner, for den minste leiligheten, avhengig av sesong.

På nett: Enigma Hotel Apartments

Europas skjulte hotellperler


10. Hotel Al Ponte Mocenigo, Venezia, Italia

Nok et hotell i Venezia. Dette hotellet har ti rom, alle dekorert med venetiansk eleganse. her må det bestilles tidlig, for dette hotellet er populært, og blir fort fullt. Gjennomsnittspris* per dobbeltrom er 157 euro, cirka 1.250 kroner.

På nett: Hotel Al Ponte Mocenigo

* gjennomsnittsprisen er hentet fra Tripadvisor.

Vinnerne av Tripadvisor Travellers' Choice Awards 2008 ble kåret på bakgrunn av en kombinasjon av Tripadvisors popularitetsindeks, og hotellgjestenes egne poenggiving av spesifikke fasiliteter. Popularitetsindeksen sammenligner informasjon om hotellene funnet forskjellige steder, blant annet gjennom Tripadvisors hotellanmeldelser, forskjellige mediers reiseartikler, og meninger funnet på andre nettsider.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer