Europas største shoppingsenter

Metro Centre i Gateshead kan igjen kalle seg Europas største shoppingsenter. Handlesenteret har en flate på 157.935 kvadratmeter.

Publisert
Sist oppdatert

Senteret ligger i Gateshead, nær Newcastle upon Tyne, og kan etter utvidelser av senteret gjenerobre kronen som innehaver av Europas største shoppingsenter.

324 butikker

Den nye delen av senteret, Red Mall, åpnet 6. oktober, og tilfører rundt 20 nye butikker til senteret. Tar du turen over til Newcastle, og Gateshead, har du til sammen 324 butikker, kafeer, barer og restauranter å velge i, samt og underholdningssenter med 11 kinosaler. Så her skulle det være noe som passet for hele familien. Senteret har åpent syv dager i uken, og i adventstiden kan du shoppe fra 10 til 22 mandag til fredag, og noe begrenset åpningstider i helgene.

Du kommer deg til Newcastle med båt fra Bergen eller Kristiansand, eller med fly fra Oslo, Bergen og Stavanger.

Ekstern lenke:Mer informasjon på senterets nettside: metrocentre-gateshead.co.uk.

Storbritannia er imidlertid ikke det billigste shoppinglandet i Europa - se prisundersøkelsen fra 18 land i Europa.

Verdens største

West Edmonton Mall i Edmonton, Alberta, Canada, står oppført som verdens største shoppingsenter i Guinness rekordbok. Det kanadiske senteret dekker en flate på 483.000 kvadratmeter, og huser rundt 800 butikker og 11 stormagasin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer