Europas ti beste restauranter

Og du trenger ikke dra langt for å spise på to av dem.

Publisert
Sist oppdatert

Tripadvisors medlemmer har stemt frem det de mener er Europas beste restauranter. Og topp ti listen viser at den gjengse turist har ganske bra peiling på hva som er gourmetmat og hva som ikke er det, for alle restaurantene i topp ti er anerkjente restauranter. Noen har til og med michelinstjerne.

To danske i toppen

To av restaurantene er forøvrig danske, noe det danske reisenettstedet tgt.dk trekker frem, og som de selvsagt har lov å være stolt av.

Det er jo også gode nyheter for oss nordmenn, som dermed ikke trenger reise så langt for å oppleve det Tripadvisors mange medlemmer mener er gastronomiske perler.

Hit drar norske stjernekokker for å spise godt

Gourmet i København

De to danske restaurantene i topp ti ligger nemlig i København, nordmenns yndlingsstorby.

Lekkert fransk med danske råvarer hos Formel B. Foto: Formel B
Lekkert fransk med danske råvarer hos Formel B. Foto: Formel B Vis mer


De heter Noma og Formel B, og er begge kjente danske gourmetrestauranter.

Her er forøvrig den komplette listen over de beste restaurantene i Europa:

Noma, København, Danmark
Her serveres økologisk mat med nordisk vri. Det er sjefskokk Rene Redzepi som står for menyen.

Her finner du den gode maten i Norge

The Fat Duck, Maidenhead, England
Ingen overraskelse at denne viden kjente restauranten med tre michelinstjerner kom med. Den er dessuten kåret til Englands beste restaurant av UK Good Food Guide 2008. Det er nok sjekfskokk Heston Blumenthal stolt av.

El Bulli, Rosas, Spania
El Bulli har flere ganger blitt valgt til verdens beste restaurant. Et måltid her er en ahaopplevelse, skal vi tro anmelderne. Men det er ganske dyrt, og du må bestille bord lenge i forveien. Det er kokken Ferran Adrià som finner opp de utrolige rettene.

Her får du ikke bord - verdens mest fullbookede restauranter

The Ritz Restaurant, London, England
Denne restauranten har omtrent samme status som Teaterkafeen i Oslo, men er mye mer formell. Den har eksistert i 102 år, men selv om interiøret er gammelt og klassisk, er maten moderne. Husk å kle deg pent, for her er det forbud mot olabukser og sandaler!

Til London? Sjekk hvor du får Afternoon Tea

Guy Savoy, Paris, Frankrike
Et nytt stjerneskudd på kokkehimmelen er Guy Savoy, som har åpnet en egen restaurant der han serverer fransk gourmetmat. Dyrt, men deilig.

Le Manoir Aux Quat’ Saisons, Oxford, England
Stedet ligger i tjukkeste Oksfordshire, men maten er fransk. Restauranten har to michelinstjerner, og henter urtene fra en egen urtehage. Du kan også bo på hotellet, og gå på kokkekurs hos Raymond Blanc.

Michel Bras, Laguiole, Frankrike
Moderne restaurant midt på tjukkeste franske landsbygda. Michel Bras er opptatt av harmoni, og komponerer perfekte retter som gir deg fred i sinnet, dersom du ikke bekymrer deg for lommeboka.

Paul Bocuse, Auberge du Pont de Collonges, Lyon, Frankrike
Paul Bocuse er en verdenskjent gourmetkokk, og på hans restaurant i Lyon (han har tre), serveres tradisjonell fransk mat. Restauranten har tre michelinstjerner.

Wedgwood The Restaurant, Edinburgh, Skotland
Denne restauranten behøver du ikke dresse deg opp for å besøke, men maten er likevel på høyde med mer kjente gourmetrestauranter, mener Tripadvisors medlemmer. Her serveres moderne mat med inspirasjon fra alle verdenshjørner.

Formel B, København, Danmark
Fransk mat med danske råvarer. Det kan jo ikke slå feil? Danske restaurantanmeldere lovpriser restauranten, som fikk en michelinstjerne i 2004.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer