Europas villeste strandfester

Hit reiser du for å finne parasolldrinker, brun hud og sand mellom tærne i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

Hvem vil vel ikke ha en skikkelig strandfest i sommer? For at du skal reise til det rette stedet, har Times Online kommet opp med ti strandfavoritter og gode tips til fest, moro og kanskje litt sand i badebuksa...

GOTLAND, Sverige

Å jada, våre kjære naboer har en av de absolutt beste strandfestene i Europa. Lange soltimer, lange strender, lange ben og langt lyst hår. Utenfor kysten ved Stockholm ligger øya som er den største av de svenske øyer.

Med nesten ti mil utsøkte strender, er det likevel Visby som er partysentralen på den svenske øyperlen. På Kallbadhuset (+46-498 651124) finner du live musikk og den famøse afterbeach-crowden fra Stockholm når ettermiddagen begynner å komme på hell.

Senere beveger folkemassene seg inn til Gamlebyen i Visby, hvor du finner barer, diskoteker og klubber som Burmeister (Strandgatan 9; 498 210373) og Gutekallaren (Storatorget 3; 498 210043).

Ikke i Europa, men kanskje verdens beste fest finner du her...

After beach party på Carpe Diem i Hvar by. Foto: Elisabeth Dalseg
After beach party på Carpe Diem i Hvar by. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


BENIRRAS BEACH, Ibiza

Denne hvite øyen har to typer strandfest. På den ene siden finner du Las Salinas, hvor snobben sipper cocktails før de forsvinner tilbake til luksusyachten. På nordkysten har du Benirras, hvor dansende hippier, trommeslagere og bål på stranden gjør stedet til det mest bohemske på øya.

Festen er en "søndagsgreie", som begynner når solen står opp og inkluderer alle hippiers drøm i tilegg til salg av bikinier, strandsmykker og boder som selger hjemmelaget mat. Kysten er forholdsvis uutviklet her, og ønsker du å ta en tur, så gjelder det å være tidlig ut og seint hjemme for å unngå trafikk og få parkering.

BLOEMENDAAL AAN ZEE, HollandHvordan kan en forblåst strand med utsikt over Nordsjøen være en av Europas hotteste partysteder? Sjekk ut antallet barer, klubber og restauranter som er klynget sammen i sanddynene ved Bloemendaal aan Zee, og du vil forstå det.

Den lille strandbyen ligger 20 minutter med tog fra Amsterdam, og var en gang en stille lite familiested, men har tødd opp det siste tiåret og spesielt i helgene.

Hver eneste bar sin egen atmosfære. Vroeger (+31-23 573 7770), med stilig interiør og "middag på stranden" følelse, trekker sofistikerte folk i 30-årene. Rett ved finner du bar Republiek (23 573 0730) som har en ung, mer bohem setting med indonesisk mat, dagsenger og avslappet DJ.

Stedet markedsfører seg med å være det hollandske Ibiza, men de fleste stedene stenger ved 01.00 -tiden. Skal du tilbake til Amsterdam, må du huske å rekke det siste toget klokken 00:58 eller booke et hotellrom.

På swingersklubb i Holland...

HALVANDET, Danmark

De urbane strendene i København er ikke til å unngå på listen. Købens Copencabana (Copencabana Havnebadet, Havneholmen) og Amager Strandpark (Njalsgade 13; 00 45-33 663336) har den perfekte blanding av gammel og ung.

Festen finner sted på kaien, nærmere bestemt Halvandet (325 Refshalevej; 70 270296), og har alt du trenger for en fest i solen. Kjempestore dagsenger, importert sand og bra musikk.

Book en stor cabana eller loungerPyramide- solterrassen med utsikt over havnen. Sengene med nummer 65, 66 og 67 er de beste på huset.

PSAROU BEACH, MykonosMykonos har raget høyt i den greske partyverden siden Jackie Onassis ga øya jetset-stemplet på 60-tallet. Og det har på langt nær gått av moten.

De villeste festene foregår på Paradise beach, mens de litt mer sofistikerte finner du på strendene Panormos, Psarou og Paraga. Den flotte restaurant og baren Nammos (+30 22890 22440) på Psarou har sett mange ville og spontane fester. Stilfull i klassisk gresk arkitektur - hvite vegger, sterkt fargede tekstiler og trebord, men fortsatt med en internasjonal aura, DJ, god sjømat og gjester som Roberto Cavalli og Jean Paul Gaultier.

Vær der før klokken fire på ettermiddagen for å få et bord på den store treterrassen, eller still deg i den uendelige køen ved inngangen.

Her finner du Middelhavets beste øyer...

HVAR, Kroatia

Øya Hvar er den største festligheten på Adriaterhavskysten. Selv om strendene ikke er de lengste akkurat her, betyr det ikke at festen tar av på utestedet Carpe Diem i havnen på øya. Her blir musikken skrudd opp i stedet for ned ved midnatt.

Carpe Diem er videns kjent for sitt gode uteliv, og åpner i sommer tre separate avdelinger. Carpe Diem Beach (www.carpe-diem-beach.com) kommer til å ha utsikt over Stipanska, en liten strand på den lille øya Palmizana - 20 minutter unna i vanntaxi.

Denne nye avdelingen vil bli en after beach affære tidlig på ettermiddagen og kvelden. For nattelivet drar du tilbake til den orginale Carpe Diem på Hvar.

Les alt om Hvar her...

RAMATUELLE, Frankrike

Det er overpriset og avkledd, men St. Tropez - eller Ramatuelle, for å være korrekt - er sommerens playboydestinasjon nummer én. Ignorer oppskrytte klubber som La Voile Rouge og dra til restaurantene på strandfronten i stedet for.

Club 55 (+33-4 94 55 55 55) åpner bare for lang lunsj, noe som gjør den til en av verdens mest eksklusive spisesteder. Hvis du virkelig vil boltre deg på strandscenen, er Crystal Beach (Quartier du Pinet, Ramatuelle; 04 94 49 21 98) anbefalt.

Det er to bordsetninger på Club 55; klokken 13:30 og 15:30. Sats på den siste og bestill en strandsofa misnt en uke i forveien.

RIMINI, Italia

Her skjer det meste: designguru Ron Arad har åpnet et hotell, gamlebyen har blitt pusset opp med boutiques og restauranter, og det er mer enn 100 forskjellige klubber og barer her. De fleste ligger langs stranden ved havnen ved Misano Monte.

Med 12.000 kvadratmeter, er Turquoise (Lungomare Tintori 4; +39 0541 709978) Italias største strandklubb. Om dagen et familievennlig sted med vannsportmuligheter, restaurant og bar, ved solnedgang forvandler det seg til full fest under åpen himmel.

VIP avdelingen er vanskelig å komme seg inn på, så sjekk med hotellet ditt for muligheter og unngå august - da tar det helt av.

BERLIN, Tyskland

I disse dager har en hver innenlandsby i Europa med respekt for seg selv, tilgang til en konstruert bystrand. Likevel er mange av disse strendene kun en overbefolket stripe sand i asfaltjungelen. Berlin derimot, har 20 forskjellige strender spredd rundt byen, med alt fra familievennlig til party som tema.

På Bundespressestrand blir alt latino hver torsdag. Gratis salsatimer og salsainspirert fest på kvelden. Det er også en fantastisk terrasse i førsteetasje av Bundespressestrand, hvor du kan se solnedgangen regjeringsbygget.

BIARRITZ, Frankrike

Byen som har den samme fasaden som St. Tropez, men unngår alle ultrasossen. Likevel sofistikert og populært blant Paris sin elite, samt surfere fra hele verden.

Under en kilometer fra sentrum ligger Blue Cargo (Villa Itsasoan, Plage Ilbarritz; +33-5 59 23 54 87), som er det eneste stedet i Biarrtiz hvor du kan danse utendørs. Stedet er bar og restaurant frem til midnatt, og blir deretter forvandlet til et stort dansegulv hvor du du kan rocke på bordene til tre om natten.

Se solnedgangen på Les 100 Marches (Square Jean-Baptiste Lassale 64; 05 59 24 75 61), klippen som skuer over byen og havet.

Biarritz - Europas hotteste strandliv...

Surfing på Grande Plage. Hottere surfeviber finner du ingen andre steder Europa.
Surfing på Grande Plage. Hottere surfeviber finner du ingen andre steder Europa. Vis mer


Denne artikkelen ble første gang publisert i juni 2008.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer