Europeisk fest med tradisjoner

I Barcelona, Køln og Madira holdes karnevalstradisjonene høyt i hevd og påfunnene er fantasifulle.

Publisert
Sist oppdatert

Mange europeiske land har karnevalstradisjoner med svært lang historie. De viktigste arrangementene foregår imidlertid i Mellom-Europa og i de latinske landene, karnevalets vugge. Her finner du mer om arrangementer i:ItaliaKanariøyeneSpania og PortugalFrankrikeTyskland og Sveits

Italia – mer enn masker i Venezia

Karneval er en Romersk-Katolsk tradisjon, som naturlig nok står sterkt i Italia.

VeneziaEuropas og Italias mest berømte karneval finner sted i Venezia. Røttene går helt tilbake til det 13. århundre, men inspirasjonen til masker og kostymer hentes fra 1700-tallet. Du bør ikke forvente parader og opptog á la Rio, men plasser og kanaler fylles av tradisjonelle seremonier, musikk og festligheter, og det er mengder av private ball og gallamiddager. Tema for årets karneval er "Reise og Reisende", med fokus på byens posisjon som en av verdens "reisehovedsteder" gjennom historien. Dette er kanskje den aller beste tiden å besøke denne merkelige byen.

Dato: 2. til 12. februar.

ViareggioI den toscanske byen finner du Italias kanskje mest spektakulære karnevalsfest, verdenskjent for sine enorme dukker i pappmasjé. De satiriske figurene harselerer med offentlige personer, og blir flyttet rundt i byen på gigantiske flåter. På hver flåte deltar omkring 200 personer i kostymer. Et titall mennesker oppholder seg også inne i dukkene (!) for å manøvrere og stabilisere dem. Det er selvsagt konkurranse om å ha den flotteste flåten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer