Europeiske festivaler

Mange av de europeiske festivalene får de skandinaviske til å høres ut som pygmeer. Her er noen populære musikkbegivenheter i Europa:

Publisert
Sist oppdatert

Musikksommer

 1. Europeiske festivaler


Glastonbury

Storbritannias største musikkfestival som får Skandinavias største, Roskildefestivalen, til å se ut som en smurf. 150.000 mennesker overvar fjorårets festival, og årets festival er allerede utsolgt – dersom du da ikke er såpass hypp at du vil betale dyrt for billetter på svartebørsen.

  Dato: 27. til 29. juni.
  Sted: Glastonbury, Sør-England.
  Nettside: Glastonbury

T in the Park

Skottlands største musikkfestival. I løpet av to dager i juli vil det opptre cirka 100 band. Blant årets artister finner vi: R.E.M., Coldplay, Röyksopp, Turbonegro, Inspiral Carpets, The Charlatans og The Cardigans.

  Dato: 12. til 13. juli.
  Sted: Kinross, Skottland.
  Nettside: T in the Park

Reading and Leeds

Billettene til konsertene i Reading er allerede utsolgt, men det er fremdeles muligheter til å få med seg begivenhetene i Leeds. Kjente navn på disse engelske scenene er: Blur, Metallica, Primal Scream og Courtney Love.

Lowlands

Reklamerer selv for å være backpackernes paradis, med det beste av alternativ underholdning, musikk, kunst, film, stand-up med mer.

  Dato: 29. til 31. august.
  Sted: Fornøyelsesparken Six Flags Holland, Biddinghuizen, Nederland.
  Nettside: Lowlands

Loveparade

Her fester man for mer kjærlighet, fred og toleranse i verden. Parader på forskjellige steder i verden, til forskjellige tider.

  Dato: Eksempelvis Berlin, 12. juli.
  Sted: Flere land, blant annet Tyskland, Østerrike, Israel, Mexico og Sør-Afrika.
  Nettside: Loveparade

 • Klikk her for å gå tilbake til hovedartikkelen.
 • Les også:

 • Festival i Norge: 61 festivaler fra Kristiansand til Kåfjord


 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer