Europeiske utvekslingsprogrammer

Det er mange forskjellige europeiske og nordiske programmer og støtteordninger for deg som vil lære språk og kultur samtidig med studiene. Felles for de fleste av disse programmene og utvekslingsavtalene er at du må ha studert minst et år i Norge før du drar til utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Gamle navn det er verdt å huske på

Sokrates er et utdanningsprogram med formålet å fremme studentutveksling innen EU- og EØS-landene og Erasmus er den delen av Sokratesprogrammet som omhandler studenter ved høyskoler eller universiteter. Dette programmet gir støtte til utdanning i Europa

Nordplus gir støtte til delstudier ved andre nordiske universiteter med tilsvarende fagmiljø i et etablert nettverk. For å være med på dette programmet søker du direkte gjennom fakultetet ditt. Har ikke fakultetet eller faget du studerer noen etablerte avtaler kan du søke individuelt gjennom Nordlys. Nesten alle universitetene i Norden er med i dette samarbeidet.

I tillegg finnes det en rekke andre etablerte fagsamarbeidsordninger for deg som er interessert, for eksempel Nord-Sør utveksling. De enkelte læresteder vil ha en oversikt over hvilke universiteter de samarbeider med.

Toppen av isberget

Selv om vi nå har beveget oss litt under vannoverflaten, er det et godt stykke igjen av utenlandsstudie-isberget. For å finne et utvekslingsprogram, støtteordninger eller studier som passer akkurat for deg anbefaler vi at du tar kontakt med en rådgiver på det internasjonale kontoret på studiestedet ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer