Eventyrboka

Penisfutteraler, spøkelsesaper, alligatorjakt, insekter til middag samt annet utrolig fra 15 land. Alt i Johnny Haglunds fenomenale bok 'Forunderlige steder'.

Publisert
Sist oppdatert

Haglund, kjent som globetrotter fra bladet Vi Menns spalter, leker definitivt ikke butikk.

I hele 15 år har han reist rundt i verden som frilans journalist og fotograf. Ikke med en søt liten trillekoffert, ikke med designerklær, ikke med femstjerners krav til hotellstandard.

Haglund bryr seg ikke om Syden.

Barskt

I stedet har han besøkt jungelen på Borneo, ørkenen i Mauretania, ødemarkene i Australia, sumpene i USAs Louisiana, fjellene i Himalaya, tundraen i Sibir og slettene i Bangladesh.

Og der andre pirker i overflaten, går han grundigere til verks. 42 dager tilbringer han for eksempel sammen med kannibaler på Vest-Papua i Stillehavet. I tidvis bitende kulde bor han tre uker i telt i Ladakh i Himalaya.

Ikke akkurat Solkuppet.

Han risikerer livet ved å smugle en barneslave til friheten i Bangladesh. Han unnslipper såvidt landeveisrøvere i Perus fjellområder.

Og der andre reiseskribenter forteller om folk i andre himmelstrøk som gumler insekter og knasker biller, putter Haglund det slimete tusenbeinet i munnen og tygger til.

Deltar

Forfatteren er ikke ukjent med krypdyr. Han hilser på skorpioner. Han blir bitt av slanger. Han våkner opp med edderkopper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer