Eventyrere i Karibia

Til Cuba, Jamaica, Saint Lucia og Panama i egen skute. Calypso, soka, salsa og sol på stranda. Eventyrene venter på den norske familien som skal ut på ett års seiltur i det karibiske hav.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi har nå en seks døgn lang seilas foran oss, sier Erling David-Andersen (29) fra Bygdøy i Oslo på en sprakete satelittelefonlinje fra Aruba.

Det er to måneder siden han sammen med sin kone Monica Marie David-Andersen og deres to barn, Hedvig Marie (5) og Jan Arthur (2) fløy til til Saint Lucia. Der lå en 39 fots nyinnkjøpt seilbåt i havnen og ventet. Familien skal seile i Karibia i ett år. På planene står blant annet Cuba, Grenada, Trinidad og Tobago, Jamaica og øyene utenfor Venezuela.

- Men først skal de seile fra Aruba til Panama. Kanskje vi stopper i Cartagena i Colombia på veien.

Pirater og handelsfolk

Det er ikke bare familien David-Andersen som har drømt om Karibia. De karibiske hav har lokket på eventyrere siden spanjolene ankom de øyende i det ærende å finne gull. De opprinnelige folkeslagene, caribene, tainoene arawakene, ble plyndret og utbyttet som slaver. Siden kom det handelsfolk og pirater fra de andre store kolonimaktene Nederland, Storbritannia og Frankrike, og de enkelte øyenes karakter har skiftet i takt med den til enhver tid sittende kolonimakt. Da kolonimaktene startet opp sukkerplantasjene brakte de med seg slaver fra Afrika, og øyene har dermed også markante trekk fra afrikansk kultur, religion og musikk. Til tross for stor fattigdom og mange konflikter tilbyr det karibiske øyriket turistene i dag på sammensatt kultur og fantastiske feriemuligheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer