Eventyrferie, helt gratis

Når studielånet allerede er svidd av, og man sulter på eventyr og nye landskap, er hjelpen nær. Ta med lånekortet og besøk biblioteket. Her er DinSides 10 tips til bøker med eksotiske destinasjoner.

Publisert
Sist oppdatert

1. Spania

Hvert år skader flere unge menn seg i en hasardiøs flukt fra rasende okser i den Nord-spanske byen Pamplona. Fiesta de San Firmín, som går fra 6.-14. juli hvert år, ble udødeliggjort i Ernest Hemingways roman The sun also rises fra 1926, eller Solen går sin gang som den norske oversettelsen heter. I denne romanen tar en gruppe mennesker - desillusjonerte og merket av krigen - seg over til Spania hvor de følger en tyrefektingfestival. Hemingways beskrivelser av tyrefektings-aficionados tar deg direkte til Pamplonas gater.

Slik reiser du til Pamplona:Iberia, Spanair og Braathens flyr til Pamplona, billettprisen starter på cirka 3.000 kroner.

Les mer:Alt om SpaniaTYREFEKTING: Dødelig drama i solnedgang

2. Afrika

Eksentriske Karen Blixen forteller i Den afrikanske farm fra 1937 om kaffefarmen hun i flere år drev i Kenya. I denne boken finner du romslige beskrivelser av det afrikanske landskapet, av det afrikanske folket kikuyuene og de hvite settlerne. Har du ikke råd til Afrika-turen er Den afrikanske farm en utmerket substitutt. Kanskje risikerer du å forsterke suget etter å komme deg av gårde? Romanen ble senere filmatisert; Sydneys Pollacs romantiske Out of Africa med Meryl Streep og Robert Redford, fra 1985, ble Oscar-belønnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer