Eventyrlig fornøyelsessommer

Kanonen i Liseberg er den mest fartsfylte nyheten i de nordiske fornøyelsesparkene kommende sesong. Danskene satser stort på eventyr og her hjemme står fornøyelsesåret i barnas tegn.

Publisert
Sist oppdatert

Det er populært å besøke fornøyelsesparker. Tivoli i København melder om rekordstort besøk i året som gikk: 4,3 millioner mennesker var innom den danske hovedstadens forlystelsessentrum i løpet av 2004, fordelt på 970.000 på juletivoli, og resten i løpet av sommersesongen. Besøkstallene på hjemlige Tusenfryd er noe lavere; her ble sluttstrek satt på rundt 430.000 besøkende.

- Vi har mellom 430.000 og 460.000 besøkende hvert år, litt avhengig av hvilke nyheter vi har, sier administrerende direktør ved Tusenfryd, Linda Bernander Silseth.

Vi har sjekket hva vi har å se fram til av nyheter på de største nordiske fornøyelsesparkene i kommende sesong, og dette kan du lese mer om lenger ned på siden.

>> Klikk her for bilder av de nye attraksjonene.

Kanon i Liseberg

Liseberg har den desidert friskeste nyheten i år. Kanonen heter den nye berg- og dalbanen, som er den første i sitt slag i Nord-Europa. Her dyttes du i gang av 20.000 hestekrefter, og i løpet av tre skunder er du oppe i 75 kilometer i timen. Den akselerasjonen kjenner du garantert! Du skytes 24 meter rett til vers, før du stuper ned mot vannet, men vris unna før du treffer vannflaten. I løpet av turen må du også gjennom en 20 meter høy loop, og en 360 graders "heartroll", som betyr at banen vrir seg 360 grader rundt sin egen akse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer