Eventyrlig, lekkert og sinnssykt dyrt

Flere små - og store selskaper - spesialiserer seg på eksklusive reiser.

Publisert
Sist oppdatert

Fullskala nordpoltur

Fullskala nordpoltur.

Foto: Ousland.no
Fullskala nordpoltur.

Foto: Ousland.no Vis mer


Det høres umulig ut, men når ørten-ganger polfarer Børge Ousland sier det går, så satser vi på at det er sant. Neste tur går i 17. april 2004 og vil koste 13.600 dollar, tilsvarende 99.597 kroner

- Det er en fullskala poltur, og ikke noe juks. Høydepunktet er å nå polpunktet, sier turkoordinator Stig-Tore Johansen til DinSide. – Turdeltakerne sover i telt og lager mat ute.

Utgangspunkt er Longyearbyen på Svalbard. Derfra går turen med kortbanejetfly til Borneo, en drivende flystasjon på 89 grader nord. Skituren fra Borneo til Nordpolen er beregnet å ta en uke. Returen foregår i helikopter.

Pris: 99.597 kroner
Lengde: 10 dager
Arrangør:
Børge Ousland

”A magnificent way to travel”

For deg som verdsetter de finere ting i livet, står det på The Blue Trains nettsted.

- Det er meg det, tenker jeg og klikker meg videre.

Toget tøffer gjennom Sør-Afrika og til Zimbabwe og er ifølge selskapet a magnificent way to travel Toget huser lekre suiter, (akk, kanskje med en litt vel gammelmodig innreding) juvelforretning, restaurant på haute cuisine-nivå og personlig butler. Og toglinjen lover følgende: The pampering never stops.

Blue Train har fire ruter: Fra Cape Town til Port Elizabeth (1 dag, 2 netter), fra Cape Town til Pretoria (1 dag, 1 natt), fra Pretoria til Hoedspruit (1 natt) og fra Pretoria til Victoria Falls i Zimbabwe (2 dager, 2 netter).

Pris: Fra 4.700 kroner til 20.400 avhengig av rute og klasse.
Lengde: 1 – 2 dager.
Selskap: The Blue Train

Les mer:
Verdens beste togreiser

Hotell i særklasse

Burj al Arab, det er hotellet sitt det. Det spektakulære hotellet i Dubai er DinSide Reises favoritthotell – selv om ingen av redaksjonens medlemmer noensinne har satt bena innenfor dørene på det spektakulære bygget. ”Det er gull alt som glimrer,” er omkvedet når Burj Al Arab nevnes. Det britiske arkitektkontoret W. S. Atkins lot seg inspirere av dhowene, tradisjonelle arabiske seilbåter, i arbeidet med å tegne det 200 meter høye bygget som ligger på en kunstig øy. Andre fakta: Hotellets minste rom måler 169 kvadratmeter, men den største suiten er noe mer romslig med sine 780 kvadratmeter. Døgnprisen på hotellets Royalsuite er kr 63.000, og med på kjøpet får du en egen stab oppvartere. Fra flyplassen i Dubai velger du helikopter eller limo. Hotellet har sju restauranter og noen titalls forretninger.

Pris: 63.000 kroner per døgn for den dyreste suiten.
Lengde: Du avgjør
Arrangør: For eksempel HREF="http://www.firstclasstravel.de/burjalarab.htm">Firstclasstravel
Budsjett-tips: Tyske Firstclasstravel tilbyr en femdagerspakke med fly og overnatting på hotellet fra 14.627 kroner.

Les mer:
Verdens dyreste suiter
Sexy hoteller verden rundt – se bildene

Skroll ned

Fly med Mig

- Cirka 10 personer har vært med oss til Zhukovski-basen utenfor Moskva for å kjøre Mig 29. Og til våren forventer vi å få med oss noen på tur med Mig 27 som er ennå råere, forteller Børge Tvorg i Borderland til DinSide.

Borderland har spesialisert på reiser nettopp i grenseland. Selskapet tilbyr også flyruterer hvor du blir kastet ut i vektløs tilstand i polstrede fly.

- Du blir flydd opp i 10.000 meters høyde. Deretter dropper flyet ned i 6.000 meters høyde. Du kan få 10-30 dropp og prisen starter på 27.500 kroner.

Du ordner selv reisen til Moskva, men Borderline er behjelpelig med alle praktiske spørsmål.

Som suvenir kan du sikre deg en original og brukt flygerdrakt for 5.000 kroner, og en spesialhjelm for 6.000 kroner. Med denne habitten blir du garantert tøffest på kontoret.

Borderline arrangerer også turer til Kamchatka nord for Alaska.

Pris: fra 27.500 til 130.000
Lengde: Et par dager
Selskap: Borderland.no

Antarktis

Antarktis er sannsynligvis en usedvanlig spennende destinasjon. Select Travel syr sammen pakkereiser med cruiseekspedisjoner ut mellom pingviner og isfjell. Turen går via Lima og Buenos Aires.

Pris: Fra 82.268 kroner, i tillegg kommer flyreise på cirka 10-11.000 kroner.
Lengde: Det finnes flere løsninger.
Selskap: Select Travel

Hurtigruten har også egne opplegg til Antarktis. Les vår omtale fra i fjor: Sydhavseventyr på norsk kjøl.

Skjønnhet

Spa til 5.000 kroner døgnet. Her fra Prince Maurice.
Foto: Princemaurice.com
Spa til 5.000 kroner døgnet. Her fra Prince Maurice.
Foto: Princemaurice.com Vis mer

Strand, spa, skjønnhetsbehandlinger og ferieparadis – det kan Select Travel ordne med i en håndvending. Hotellet Royal Palm på Mauritius er bare et av alternativene for en forskjønnende ferie. Prisene starter på 5.395 per døgn, og i tillegg kommer flyreisen. Mellom skjønnhetsbehandlingene kan du slå et slag for shoppingsporten på hotellanleggets forretninger, som blant annet selger juveler.

Pris: Cirka 40.000 kroner for fjorten dagers opphold og flyreise.
Lengde: Du bestemmer
Selskap: Select Travel

Les mer:
Deilige Mauritius

Cruise

Cruise-farten har slitt med å fylle skipene med folk, og prisene er ikke like stive som tidligere. Likevel finnes det en og annet fornem variant. Royal Caribbean kjører for eksempel transatlantiske fjortendagers cruise. Turen starter i Texas og ender opp i Barcelona. På turen er det innlagte strekk-på-beina-stopp i blant annet Key West sør i Florida og Azorene. Vi plottet inn våre preferanser: Suite (den beste selvsagt) med balkong. Prisen for den transatlantiske ferden med Splendour of the sea i suite, lander på 39.320 kroner.

Pris: 39.320 kroner. Skatter og flyreise tilkommer. Helpensjon.
Lengde: Fjorten dager
Selskap: RoyalCaribbean
Budsjett-tips: Det er mulig å få cruise helt ned i 2.390 kroner. Sjekk for eksempel ut Royal Caribbeans tre dagers cruise til Bahamas.

Måneferd

Det er også mulig å booke en reise ut i verdensrommet. Prisene starter på cirka 50.000 dollar for korte turer, men for lengre reiser må du ut med vel 20 millioner dollar. Hvem som arrangerer finner du ut i denne artikkelen.

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer