Eventyrlige New Forest

Tyskerne og japanerne synes det er artig med våre elgskilt. I eventyrskogen New Forest viser fareskiltene to rytterløse hester. Her er det de halvville New Forest ponniene som regjerer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er noe helt spesielt med New Forest. Dådyrene som gjemmer seg mellom trestammene, heiene fulle av røsslyng, og ponniene som lunter avgårde midt i veien og oppfører seg som om de eier skogen.

Det gjør de for så vidt også. I naturparken New Forest er det dyrene som regjerer. Det må bare de 20 millioner turistene som årlig besøker skogen finne seg i. Men det er jo derfor de kommer hit. I Syden kommer løskattene smygende når du sitter på uterestauranten og spiser. I New Forest er det trillrunde ponniene som kommer vaggende når du nyter publunsjen din. Skulle du ha den siste brødbiten der, eller?

 • Mellom puber og ponnier i New Forest - se bildene.
 • Ute hele året

  De over 3.000 New Forest ponniene eies av rundt 400 såkalte commoners, folk som bor i New Forest og har rett til å beite buskapen sin i skogen. Denne beitingen sørger for å holde det unike landskapet i New Forest vedlike. Omtrent det samme som når sauene finpusser kulturlandskapet i Norge.

  De fleste New Forest ponniene, som forresten er en egen rase, går ute hele året og er ganske ville. Men noen har altså funnet ut at ved å stirre på oss tobeinte med dype brune øyne kan det vanke en godbit eller to. Men ikke la deg friste. Det er strengt forbudt å mate ponniene. Hvis de blir vant til å få mat, kan de bli ganske furtne hvis du ikke kan trylle frem godsakene, og et hestespark i magen er ikke noe å trakte etter. Jeg fant det tryggest å søke tilflukt i buskene da jeg under mitt første besøk til naturparken støtte på en lubben frekkis i dårlig humør. Ganske flaut for en hestevant jente.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer