Evig aktuell ferieby

Bli med til Romas klassiske "må-se" attraksjoner.

Det gamle Roma bare må imponere.
Det gamle Roma bare må imponere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forut for tusenårskiftet ble Roma pusset og shinet til den store gullmedalje, og det kan du som turist fortsatt nyte godt av. Med et sentrum der det meste er i gangavstand, er det fint å være turist i Roma. Men det er også vanskelig. For har du ikke ubegrenset tid, må du gjøre nesten umulige valg. Hva skal du prioritere, når listen over severdigheter omfatter så mye av hva man bør se gjennom et langt turistliv? Pantheon, Peterskirken og piazzaer lokker.

Har du behov for å vite mer om hva du bør se, og hva du må stå over? Med Romas klassiske severdigheter i bilder kan det bli lettere å prioritere.

Skroll ned for merAv de opplagte severdigheter må du få med deg Vatikanets godsaker (Peterskirken, Petersplassen, Vatikanmuseet), romerske ruiner (Pantheon, Colosseum, Forum Romanum) og byens barokke perler (Fontana di Trevi, Baldakinen i Peterskirken og selve Peterskirken.

Fem hete tips

Foruten de klassiske severdighetene har vi fem hete tips som kan sette en ekstra spiss på oppholdet.

1: Beste utsiktByen ligger mellom syv høyder, men for den beste utsikten går du opp i toppen av kuppelen på Peterskirken. For en annen spennende utsikt, tar du en titt gjennom nøkkelhullet på Piazza dei Cavalieri di Malta (se mer i bildespesialen).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer