Evig aktuell ferieby

Bli med til Romas klassiske "må-se" attraksjoner.

Det gamle Roma bare må imponere.
Det gamle Roma bare må imponere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forut for tusenårskiftet ble Roma pusset og shinet til den store gullmedalje, og det kan du som turist fortsatt nyte godt av. Med et sentrum der det meste er i gangavstand, er det fint å være turist i Roma. Men det er også vanskelig. For har du ikke ubegrenset tid, må du gjøre nesten umulige valg. Hva skal du prioritere, når listen over severdigheter omfatter så mye av hva man bør se gjennom et langt turistliv? Pantheon, Peterskirken og piazzaer lokker.

Har du behov for å vite mer om hva du bør se, og hva du må stå over? Med Romas klassiske severdigheter i bilder kan det bli lettere å prioritere.

Skroll ned for mer

Av de opplagte severdigheter må du få med deg Vatikanets godsaker (Peterskirken, Petersplassen, Vatikanmuseet), romerske ruiner (Pantheon, Colosseum, Forum Romanum) og byens barokke perler (Fontana di Trevi, Baldakinen i Peterskirken og selve Peterskirken.

Fem hete tips

Spansketrappen - et møtested i Roma.
Spansketrappen - et møtested i Roma. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Foruten de klassiske severdighetene har vi fem hete tips som kan sette en ekstra spiss på oppholdet.

1: Beste utsikt
Byen ligger mellom syv høyder, men for den beste utsikten går du opp i toppen av kuppelen på Peterskirken. For en annen spennende utsikt, tar du en titt gjennom nøkkelhullet på Piazza dei Cavalieri di Malta (se mer i bildespesialen).

2: Snåleste severdighet
I kirken Santa Maria della Concezione kan du beundre helt spesielle mønstre og lysestaker. De er nemlig laget av menneskeknokler. Kirken er fra 1600-tallet, og knoklene stammer fra munkene som ble gravlagt her. Kirken ligger i Via Vittorio Veneto 27.

3: Friskeste markeder
På Campo dei Fiori er markedet de fleste gjerne vender tilbake til i løpet av oppholdet. Piazzaen er en av de fineste i Roma. Navnet betyr for øvrig noe sånt som Blomsterengen, for det var det plassen var en gang frem til middelalderen. Her kan du kjøpe blomster, frukt, grønnsaker og fisk. Dessuten er det flere små kafeer og restauranter her.

4: Flotteste grøntopplevelse
Meld deg på omvisning i Vatikan-hagene. Da får du et glimt av verdens minste stats indre, og områder som stort sett er forbeholdt de som bor her. Omvisning må bestilles tre-fire dager i forkant. Telefon er: +39 06 6988 4466. Rekker du ikke å få med deg organisert omvisning, kan du få et overblikk fra toppen av Peterskirken.

5: Smarteste pusterom
Sommerdagene i Roma kan bli hete. For en svalende avkobling tar du turen til Frascati og nyter god mat, lokale viner og utsikten over byen. Tog til Frascati går omkring hver time fra Termini, og turen tar omkring en halv time.

FONTANA DI TREVI: Verdens mest berømte fontene?
FONTANA DI TREVI: Verdens mest berømte fontene? Vis mer


Og har du fortsatt ikke fått nok av Roma, kast for sikkerhets skyld en mynt i Trevifontenen, så skal du være garantert å komme tilbake.

  • Romas klassiske severdigheter i bilder
  • Verktøy for reiselyst

    Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer