Få autobahn for deg selv

Vi har opplevd drømmedagen over alle drømmedager. Vi kjørte Mercedes C63 AMG på autobahn - og hadde veien helt for oss selv...

Foto: colourbox
Foto: colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi regner med at Tysklands nasjonaldag ikke er så viktig for de fleste i Norge, men for de som virkelig liker bilkjøring er det verdt å merke seg denne dagen.

3. oktober 1990 er dagen da DDR (Øst-Tyskland) ble innlemmet i Forbundsrepublikken Tyskland. Denne dagen er det arbeidsfri i Tyskland, og motorveier uten fartsbegrensning ligger tomme og øde.

Vi har testet

Mange har sikkert lagt opp drømmeturer til Tyskland med den nye go'bilen for virkelig å få kjørt fort. Tanken er jo i grunn grei. Problemet for de fleste er bare at det som regel skjer når det er veldig mye trafikk og ikke minst kø på tyske gjennomfartsveier. Den tenkte fartsorgien har da gjerne endt opp i en eller annen trafikk-kork.

Vi traff derimot maksimalt for to år, da vi var på lansering av Mercedes C63 AMG. Den norske gruppen fikk utdelt denne bomba av en bil, den 3. oktober, og gikk vel bortimot det vi må kalle berserk.

Ikke nok med at den underkuede gjengen fra Norge havnet i fartens høyborg på riktig dag, vi hadde også en brølende 457-hesters V8-er til fri disposisjon. Denne bilen klarer 0 til 100 på 4,5 sekunder og sender C-klassen lekende lett til en sperret toppfart på 250 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.