Få bagasjen frem like hel

Desember er en verstingmåned for bagasjeskader.

TUNGE SAKER? Du har nok med litt ekstra i julen, så desto viktigere å få det helt frem - i tide. Foto: Colourbox
TUNGE SAKER? Du har nok med litt ekstra i julen, så desto viktigere å få det helt frem - i tide. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember er mange på farten, koffertene er gjerne tunge og fulle av verdisaker og skjøre gjenstander som skal deles ut til heldige mottakere - eller som den reisende har fått med seg fra julefestlighetene. I år er melder Oslo Lufthavn Gardermoen at 18. desember blir den mest hektiske utfartsdagen for flyreisende. Da bør du være ekstra obs på tidlig oppmøte og riktig pakking.

I USA er desember regnet som den største problemmåneden for bagasjeskader. I desember 2008 ble det meldt nær 320.000 tilfeller av skadd bagasje hos 19 flyselskaper i USA. I samme periode reiste 45,9 millioner passasjerer med amerikanske flyselskaper, skriver USA Today.

Les også: Se hva overvekten koster

Vær obs når du pakker

Stueren som kun ville kalles "Stig", sa i 2006 følgende til DinSide:

- Det er alltid de tunge koffertene og baggene som ryker først. Koffertene mister hjulene når de blir kastet på sin egenvekt, og håndtakene blir lett revet av bagger. Noen ganger blir du naturligvis litt forbannet når du må løfte bagasje som er dårlig pakket og så stapp full og tung at du sliter ryggen av deg. Uhåndterlige kolli er også vanskeligere å stable, og havner helst i bunn av haugen med alt annet over seg. Noen ganger må de også sparkes på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer